Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Няма регистрирани починали с Covid през денонощието

Снимка: БГНЕС

13 са новозаразените с Covid в страната за последните 24 часа. Случаите намаляват с 47 спрямо ден по-рано. Над 69,2% от новоинфектираните не са ваксинирани. Положителни са 1,5% от направените 875 теста, при 2% на показателя в събота сочи порталът coronavirus.bg.   

Регистрираните активно болни нарастват с трима до 2835. В болници са приети трима инфектирани. Двама от новоприетите не са ваксиниран. Хоспитализираните нарастват с един до 270. На интензивно лечение са 37 заразени.    

През денонощието няма починали с установен Covid. Записаните излекувани в събота са 10. Поставени са 5 ваксини. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България беше представена на изложение за висше образование в Япония

Български висши училища се включиха в проведеното в Япония Изложение за висше образование в ЕС, което се проведе на 15 и 16 юни 2024 г. в Токио и Киото. Сред образователните институции от 20 държави-членки на ЕС бяха Медицинският университет в..

публикувано на 27.06.24 в 17:35

Няма изтичане на радиоактивна вода от АЕЦ "Козлодуй" в Дунав след инцидент

След инцидент при спирането на блок 6 на АЕЦ "Козлодуй" за ремонт няма облъчване на персонала, няма изтичане на радиоактивна вода в река Дунав, има временно отстранени оператори от централата. Това обобщи при изслушване в парламента служебният..

публикувано на 27.06.24 в 16:10

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 6

В шестия брой на „Часът на Радио България…“ ви срещаме с Милена Селими – представител на българите в Комитета на националните малцинства в Република Албания , преводач на албански на някои от най-популярните ни писатели и виден общественик. С..

публикувано на 27.06.24 в 12:00