Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Европейски цифров хъб интегрира Югоизточния регион на България

Снимка: архив

В Стара Загора на 30 януари откриват Европейски цифров иновационен хъб "Загоре" - синергия за зелена цифрова трансформация. През идните 3 години той ще осигури възможниост в Югоизточния район на България за високоскоростни компютърни изчисления, за обучение и надграждане на цифрови умения и за киберсигурност при управлението на данни. Новият хъб е част от трансевропейската мрежа заедно с над 150 цифрови хъба на континента предоставящи безплатни услуги на микро, малки и средни предприятия и услуги на по-ниски цени, за големите компании.

Проектът е един от четирите одобрени за България по програма Хоризонт/Цифрова Европа на Европейската комисия и ще отвори големи възможности за IT бизнеса в региона. 

Още от категорията

Производителите вече продават зърното и на по-ниски цени

В последните месеци има износ на хлебна пшеница от България към Далечния изток и Северна Африка, съобщи Преслав Борисов от управата на Български фермерски съюз. Купувачи има в Тайланд, Египет, Йордания и др. страни. "Но целият сектор е в много трудна,..

публикувано на 30.10.23 в 10:53

Фич отново потвърди кредитния рейтинг на България

Фич отново потвърди кредитния рейтинг на България Международната рейтингова агенция „Фич Рейтингс“ (Fitch Ratings) потвърди дългосрочния кредитен рейтинг на България в чуждестранна и местна валута ‘BBB’ с положителна перспектива, съобщи..

публикувано на 28.10.23 в 18:10

Управляващите уверяват енергетиците, че спазват стриктно споразумението си с тях

Премиерът Николай Денков е изпратил искания от Бойко Борисов и Делян Пеевски писмен отговор относно споразумението с енергетиците, информира БТА. По думите на Пеевски, активната работа на правителството в изпълнение на всяка една от точките от..

публикувано на 26.10.23 в 10:37