Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Европейски цифров хъб интегрира Югоизточния регион на България

Снимка: архив

В Стара Загора на 30 януари откриват Европейски цифров иновационен хъб "Загоре" - синергия за зелена цифрова трансформация. През идните 3 години той ще осигури възможниост в Югоизточния район на България за високоскоростни компютърни изчисления, за обучение и надграждане на цифрови умения и за киберсигурност при управлението на данни. Новият хъб е част от трансевропейската мрежа заедно с над 150 цифрови хъба на континента предоставящи безплатни услуги на микро, малки и средни предприятия и услуги на по-ниски цени, за големите компании.

Проектът е един от четирите одобрени за България по програма Хоризонт/Цифрова Европа на Европейската комисия и ще отвори големи възможности за IT бизнеса в региона. 

Още от категорията

Планираният блок 7 с реактор АР 1000 на АЕЦ „Козлодуй“ става национален обект

Министерският съвет реши планираната нова ядрена мощност на Площадка №2 на територията на настоящата АЕЦ „Козлодуй“ да бъде определена за национален обект и обект с национално значение.  Площадката за изграждане на Седми блок с технология АР 1000 на..

публикувано на 02.08.23 в 21:43

Арабски инвеститор придоби активи в българските телекомуникации

Чешката PPF Group и арабската Emirates Telecommunication Group Company (e&) подписаха споразумение, че e& ще придобие дял от 50% плюс една акция в активите на чешкия телеком в България, Унгария, Сърбия и Словакия. Инвеститорът авансово заплаща..

публикувано на 02.08.23 в 11:32

Бюджет 2023 е служебен, важни ще са икономическите политики за 2024 г.

Бюджет 2023 влиза в сила късно, не може да се очакват чудеса или нещо особено да се случи през следващите 5 месеца, каза пред БНР бившият вицепремиер, социален и външен министър, а сега директор на Евроагенцията за подобряване условията за живот и труд..

публикувано на 30.07.23 в 11:46