Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Европейски цифров хъб интегрира Югоизточния регион на България

Снимка: архив

В Стара Загора на 30 януари откриват Европейски цифров иновационен хъб "Загоре" - синергия за зелена цифрова трансформация. През идните 3 години той ще осигури възможниост в Югоизточния район на България за високоскоростни компютърни изчисления, за обучение и надграждане на цифрови умения и за киберсигурност при управлението на данни. Новият хъб е част от трансевропейската мрежа заедно с над 150 цифрови хъба на континента предоставящи безплатни услуги на микро, малки и средни предприятия и услуги на по-ниски цени, за големите компании.

Проектът е един от четирите одобрени за България по програма Хоризонт/Цифрова Европа на Европейската комисия и ще отвори големи възможности за IT бизнеса в региона. 

Още от категорията

Три парламентарни сили настояват да бъде отнета дерогацията на “Лукойл”

ГЕРБ-СДС, "Продължаваме промяната – Демократична България" и ДПС внесоха в деловодството на Народното събрание предложение за отнемане на дерогацията на “Лукойл” и за назначаване на особен търговски управител в предприятието. Според Делян Добрев,..

публикувано на 29.07.23 в 09:00

САЩ с оценка за инвестиционната привлекателност на България

Някои инвеститори разглеждат България като привлекателна дестинация за инвестиции с ниски разходи и с правителствени стимули за нови инвестиции. Страната предлага едни от най-евтините трудови ресурси в ЕС и ниски, плоски корпоративни и подоходни данъци,..

публикувано на 28.07.23 в 15:25

България вече има "разумен бюджет" за 2023 година

След заседание, продължило близо денонощие, депутатите приеха окончателно бюджета за тази година. Финансовата рамка е изчислена при дефицит от три процента – на начислена основа със запазване на голяма част от първоначално предложената капиталова..

публикувано на 28.07.23 в 11:37