Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Скопие ще вземе мерки, за да няма инциденти при честването на Гоце Делчев

Министрите на вътрешните работи на Северна Македония Оливер Спасовски (вляво) и на България Иван Демерджиев в Скопие - 30 януари 2023
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Българският вицепремиер и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев, заместник главният секретар на МВР и председателят на ДАНС са в Скопие за разговори с македонските власти с цел да се осигури сигурността по време на честването на 151-ата годишнина от рождението на Гоце Делчев на 4 февруари. 

Министърът на вътрешните работи на Република Северна Македония Оливер Спасовски увери българския си колега Демерджиев, че македонските власти ще вземат всички необходими мерки за това събитието да мине без инциденти. 

Демерджиев също заяви, че ще вземе всички мерки, хората, които дойдат от София, да не правят провокации. Той сподели, че е получил уверението на властите в РСМ, че случаят с побоя над Християн Пендиков ще бъде разследван безпристрастно.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Румен Радев

Румен Радев: На тези и на следващите избори ще избираме между войната и мира

Неприемливо е продължаването на войната в Украйна и невъзможната победа над Русия да се представят като единствено възможен изход, заяви пред журналисти в Ямбол президентът Румен Радев. По думите му, всеки ден от войната е пагубен и той се отразява..

публикувано на 18.05.24 в 14:09

Парламентът ще заседава извънредно, депутати нямало да говорят предизборно

Във вторник, 21 май, от 13 часа ще се проведе извънредно заседание на парламента, реши Председателският съвет на Народното събрание. Ще бъде изслушан служебният премиер Димитър Главчев за размера на увеличението на пенсиите от 1 юли, което вече е решено..

публикувано на 17.05.24 в 13:06

По съседски: Събития с балкански адрес

Гордана Силяновска-Давкова се закле да бъде "президент на Македония" Международен скандал предизвика встъпването в длъжност на Гордана Силяновска като първата жена-президент на Република Северна Македония (РСМ). Пред парламента тя се..

публикувано на 17.05.24 в 10:40