Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Скопие ще вземе мерки, за да няма инциденти при честването на Гоце Делчев

Министрите на вътрешните работи на Северна Македония Оливер Спасовски (вляво) и на България Иван Демерджиев в Скопие - 30 януари 2023
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Българският вицепремиер и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев, заместник главният секретар на МВР и председателят на ДАНС са в Скопие за разговори с македонските власти с цел да се осигури сигурността по време на честването на 151-ата годишнина от рождението на Гоце Делчев на 4 февруари. 

Министърът на вътрешните работи на Република Северна Македония Оливер Спасовски увери българския си колега Демерджиев, че македонските власти ще вземат всички необходими мерки за това събитието да мине без инциденти. 

Демерджиев също заяви, че ще вземе всички мерки, хората, които дойдат от София, да не правят провокации. Той сподели, че е получил уверението на властите в РСМ, че случаят с побоя над Християн Пендиков ще бъде разследван безпристрастно.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Слънчева и топла неделя, но с превалявания

В неделя ще бъде предимно слънчево, но следобед и вечерта на места главно в планинските и източните райони ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Градушки се очакват в планинските райони на Западна и Централна България. Вятърът временно ще се..

публикувано на 01.06.24 в 18:30
Петър Стоянов (вляво)

Ще бъде непростим грях, ако не внедрим в общобългарската памет спомена за “Белене”

“ В България има още много други лагери и затвори, “Белене” обаче се превърна в синоним на комунистическата репресия и комунистическата жестокост, която в много голяма степен беше безсмислена .” С тези думи президентът Петър Стоянов (1997-2002 г.) се..

публикувано на 01.06.24 в 16:37
Калин Стоянов

Най-много опити за купуване на гласове има в София и Бургас

Сто осемдесет и шест сигнала за купуване на гласове са постъпили до днес в МВР, съобщи служебният вътрешен министър Калин Стоянов. От образуваните 74 досъдебни производства става ясно, че най-много опити за изборни злоупотреби са регистрирани в..

публикувано на 01.06.24 в 15:44