Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ученици от 10 клас спечелиха голямата награда на Panda Labs на WWF-България

Снимка: Facebook /WWF Bulgaria

Ученици от 10-и клас от Кюстендил, които завършиха успешно обучението "Бъдещето на градовете и селата", спечелиха голямата награда на Panda Labs на WWF-България. Panda Labs е програма за млади хора, които имат амбиция да създават вдъхновяващи решения за преодоляване на сериозни екологични и социални предизвикателства. 

В заключителната част, победителите представиха идея за намаляване на топлинните вълни и превръщане на градовете в по-красиви и уютни места за живот, чрез изграждане на вертикални градини на жилищни сгради. Така, отборът на учениците спечели финансиране от 7 000 лв. за първоначални тестове на идеята си и създаване на прототип, което ще вдъхнови много млади хора да последват примера. 

До финала на Panda Labs достигнаха още няколко отбора с младежи на възраст между 15 и 25 години от няколко града на страната. По време на инициативата участниците преминаха през серия от обучителни модули, които да им помогнат в развитието на техните идеи.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Седмицата започва с горещи температури

В понеделник  ще е слънчево, след обяд над западните масиви ще се заоблачи и на места ще превали. Минималните температури ще са между 15 и 20°, в София 15°. Максималните ще са от 30 до 35°, в столицата 30°.  По Черноморието  ще е слънчево. След..

публикувано на 16.06.24 в 13:44
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов

ГЕРБ не дава повече ключа от управлението на друга политически сила

Ако тази седмица се направи правителство, поемам ангажимент да помогнем на хората бързо. Но само при вариант, в който направим правителство. Това обеща лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на посещение в пострадалите от градушката села в област Велико Търново...

публикувано на 16.06.24 в 12:18

Президентът Румен Радев гостува в Черна гора

Държавният глава Румен Радев от неделя е на официално посещение в Черна гора по покана на черногорския си колега Яков Милатович, предаде БТА. На 17 юни, българският президент и съпругата му Десислава Радева ще бъдат посрещнати от домакините в..

публикувано на 16.06.24 в 11:26