Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вицепрезидентът Илияна Йотова е на двудневна визита в Анкара

Снимка: БГНЕС

На 2 и 3 февруари вицепрезидентът Илияна Йотова ще бъде на посещение в Анкара, Турция. Планирана е среща на Йотова с турския вицепрезидент Фуат Октай, на която ще бъдат обсъдени двустранните отношения и перспективата пред развитието им в контекста на редица европейски и световни кризи.

Българският вицепрезидент ще се срещне и с ръководството на Анкарския университет, в който има катедра по български език и литература. По специалността се обучават 70 студенти.

БНР подкасти:

Още от категорията

:Мария Габриел

Вицепремиерът Мария Габриел категорично отхвърли предложението на ПП-ДБ за управленски меморандум

След среща с посланиците на ЕС и САЩ, вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел заяви на брифинг в МВнР, че няма да подпише т.нар. меморандум за управление с ПП-ДБ . По думите на единствения министър, излъчен от ГЕРБ-СДС, предложеният от..

публикувано на 21.02.24 в 20:31
Вицепрезидентът Илияна Йотова се срещна с новия посланик на Косово Хаджи Байрактари

Правата на българската общност в Косово бяха тема на разговор между Илияна Йотова и Хаджи Байрактари

Вицепрезидентът  Илияна Йотова се срещна в президентството с новия посланик на Косово Хаджи Байрактари, съобщи прессекретариатът на институцията. Сред основните теми на разговора бяха гарантирането на мира и сигурността на Балканите, засилването..

публикувано на 21.02.24 в 18:23

Партньорството между България и Франция в различни области се утвърждава

Премиерът Николай Денков изтъкна, че се утвърждава силно партньорство между България и Франция в енергетиката, сигурността, отбраната, търговията, културата и селското стопанство. „Девизът на нашата държава е „Съединението прави силата“, което в..

публикувано на 21.02.24 в 16:09