Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Румен Радев обяви новия стар служебен кабинет

Румен Радев
Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев назначи новото служебно правителство, разпусна Народното събрание и насрочи парламентарните избори за 2 април.

Начело на кабинета остава Гълъб Донев, чиято работа ще бъде подпомагана от министрите в предходния му кабинет, но с едно изключение – директорът на Софийската филхармония Найден Тодоров заменя Велислав Минеков на поста министър на културата.

Маестро Найден Тодоров

Снимки: БГНЕС



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Честността на вота е без алтернатива, обеща служебният премиер

За служебния кабинет честните избори ще бъдат приоритет и са без алтернатива. Той ще се противопостави по всякакъв начин на купения вот. Това обяви на първото заседание на новото правителство премиерът Димитър Главчев. По думите му, предстои..

публикувано на 11.04.24 в 15:25
Димитър Кангалджиев

Димитър Кангалджиев поема овакантения пост на главен секретар на МВР

Длъжността "главен секретар на МВР" ще изпълнява главен комисар Димитър Кангалджиев, досегашен заместник главен секретар, съобщиха от МВР. Той ще замени на поста Живко Коцев до назначаването на титуляр. Президентът отстрани главния секретар на..

публикувано на 10.04.24 в 18:49
Живко Коцев

Президентът отстрани главния секретар на вътрешното министерство

По предложение на служебното правителство президентът подписа указ за прекратяване правомощията и освобождаване от длъжност на главния секретар на МВР Живко Коцев, съобщи пресцентърът на държавния глава. Мотивът на правителството е "заради тежко..

публикувано на 10.04.24 в 14:02