Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Очакванията в НС към новия кабинет:

Честни избори, запазване на външнополитическия курс и работа в полза на хората

Снимка: БГНЕС

Парламентарните сили нямат големи очаквания от новия служебен кабинет, в който има само една смяна на министър, но поставят свои изисквания.  

Според съпредседателя на “Продължаваме промяната” Кирил Петков правителството трябва да организира честни избори, което, по думите му, е още по-голямо предизвикателство с връщането на хартиената бюлетина.  

Един от лидерите на “Демократична България” – Атанас Атанасов, пък се надява кабинетът да не промени външнополитическия курс на страната по отношение на войната в Украйна.  

Председателят на “Възраждане” Костадин Костадинов няма очаквания от новия служебен кабинет, но пита защо досегашният през цялото време се е опитал да форсира процеса за влизане в еврозоната при условие, че няма мандат за това.  

Любен Дилов от парламентарната група на ГЕРБ също коментира досегашния кабинет: “Румен Радев няма основание да е недоволен от повечето си министри, ние също нямаме. Вършеха добре работата си в тези тежки условия”. 

Йордан Цонев от ДПС даде добра оценка на отиващото си правителство: “От всички служебни кабинети от 2021 г. този определено се справя най-добре – и финансовият министър стои добре, и кабинетът стои добре като цяло. Пропуски винаги има, но кой е безгрешен?

Георги Гьоков от БСП очаква новото правителство да работи на по-големи обороти в полза на хората, уточнявайки, че “служебните кабинети не са добро нещо за България”.


Още от категорията

Въонг Дин Хуе

Председателят на Националното събрание на Виетнам на официално посещение у нас

Парламентарна делегация, водена от председателя на Националното събрание на Социалистическа република Виетнам Въонг Дин Хуе, днес ще посети страната ни. Визитата е по покана на председателя на Народното събрание Росен Желязков. Той ще посрещне..

публикувано на 25.09.23 в 06:00

Ако някой използва местните избори за оправдание, си е направил грешно сметката

Вицепрезидентът Илияна Йотова препоръча да не се преувеличават резултатите от местните избори за съдбата на правителството, тъй като Конституцията повелява разделение на властите. “ Нека да оставим хората да преценят най-добре и да изберат своите..

публикувано на 23.09.23 в 16:13
Кирил Петков

Българските служби се задействат едва след като други ни посочат шпионите

Докато българските служби не заработят по проактивен начин, националната ни сигурност ще бъде подложена на риск. Тази констатация направи пред Нова тв съпредседателят на “Продължаваме промяната - Демократична България” Кирил Петков по повод емблематични..

публикувано на 23.09.23 в 14:16