Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Очакванията в НС към новия кабинет:

Честни избори, запазване на външнополитическия курс и работа в полза на хората

Снимка: БГНЕС

Парламентарните сили нямат големи очаквания от новия служебен кабинет, в който има само една смяна на министър, но поставят свои изисквания.  

Според съпредседателя на “Продължаваме промяната” Кирил Петков правителството трябва да организира честни избори, което, по думите му, е още по-голямо предизвикателство с връщането на хартиената бюлетина.  

Един от лидерите на “Демократична България” – Атанас Атанасов, пък се надява кабинетът да не промени външнополитическия курс на страната по отношение на войната в Украйна.  

Председателят на “Възраждане” Костадин Костадинов няма очаквания от новия служебен кабинет, но пита защо досегашният през цялото време се е опитал да форсира процеса за влизане в еврозоната при условие, че няма мандат за това.  

Любен Дилов от парламентарната група на ГЕРБ също коментира досегашния кабинет: “Румен Радев няма основание да е недоволен от повечето си министри, ние също нямаме. Вършеха добре работата си в тези тежки условия”. 

Йордан Цонев от ДПС даде добра оценка на отиващото си правителство: “От всички служебни кабинети от 2021 г. този определено се справя най-добре – и финансовият министър стои добре, и кабинетът стои добре като цяло. Пропуски винаги има, но кой е безгрешен?

Георги Гьоков от БСП очаква новото правителство да работи на по-големи обороти в полза на хората, уточнявайки, че “служебните кабинети не са добро нещо за България”.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Честността на вота е без алтернатива, обеща служебният премиер

За служебния кабинет честните избори ще бъдат приоритет и са без алтернатива. Той ще се противопостави по всякакъв начин на купения вот. Това обяви на първото заседание на новото правителство премиерът Димитър Главчев. По думите му, предстои..

публикувано на 11.04.24 в 15:25
Димитър Кангалджиев

Димитър Кангалджиев поема овакантения пост на главен секретар на МВР

Длъжността "главен секретар на МВР" ще изпълнява главен комисар Димитър Кангалджиев, досегашен заместник главен секретар, съобщиха от МВР. Той ще замени на поста Живко Коцев до назначаването на титуляр. Президентът отстрани главния секретар на..

публикувано на 10.04.24 в 18:49
Живко Коцев

Президентът отстрани главния секретар на вътрешното министерство

По предложение на служебното правителство президентът подписа указ за прекратяване правомощията и освобождаване от длъжност на главния секретар на МВР Живко Коцев, съобщи пресцентърът на държавния глава. Мотивът на правителството е "заради тежко..

публикувано на 10.04.24 в 14:02