Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Работодатели ще оборват решението за минималната работна заплата

Васил Велев
Снимка: БГНЕС

Решението на Народното събрание за минималната работна заплата ще бъде оспорено пред Европейската комисия и Международната организация на труда. Това съобщи във Варна председателят на Асоциацията на индустриалния капитал в България Васил Велев. По думите му решението на парламента не отговаря на европейската директива за адекватни работни заплати. "Парламентът иззе функциите на Тристранния съвет и правителството. За нас правилното решение е минималната работна заплата да бъде различна за различни икономически дейности. За някои от тях тя може да бъде и по-висока от фиксирания размер в момента, за други следва да бъде такава, каквато се договорят социалните партньори", каза Васил Велев.

Напомняме, че с промени в Кодекса на труда парламентът прие МРЗ да бъде 50% от средната брутна работна заплата.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Нов български университет представя специалностите си с възможност за обучение на френски език

Едно от висшите училища у нас, което предлага специалности с възможност за обучение на френски език, е Нов български университет (НБУ). Сред тях са "Политически науки" и "Приложни чужди езици за администрация и управление (на английски и втори чужд..

публикувано на 26.06.24 в 11:00
Снимка: facebook.com/groups/mursalevo

Как Европейското първенство по футбол оживи селски площад в България

"Много малко му трябва на човек, за да създаде условия за това да бъдем заедно" – думите са на младия Станислав Грозданов и се превръщат в движеща сила за "събуждането" на едно българско село в разгара на футболното лято на Стария континент. Само на..

публикувано на 26.06.24 в 10:25

Ден за противодействие на наркоманиите

На 26 юни всички хора по света са приканени да изразят своята съпричастност и активна позиция в битката с разпространението на наркоманията. По повод Международния ден за борба със злоупотребата и с нелегалния трафик на наркотици,столични..

публикувано на 26.06.24 в 08:42