Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

38 новозаразени с коронавирус, един човек е починал

Снимка: БГНЕС

През последното денонощие са установени 38 случаи на коронавирус от направените 2481 тестове, показват данните на Единния информационен портал. 1,5% от пробите са дали положителен резултат. 58% от новозаразените не са ваксинирани. Най-много нови случаи има в София и Варна – по 7, и в Шумен и Силистра – по 3. В болница се намират 242 пациенти – от тях 34 в интензивни отделения

78% от новопостъпилите 9 не са ваксинирани. Един човек е починал, докато оздравелите са 79. Активните случаи наброяват 2702. Вчера са поставени 81 дози ваксини срещу коронавирус. Със завършена имунизация са 2 075 549 души. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Православни християни изпълниха храмовете на Разпети петък

Въпреки дъжда в различни краища на България храмовете в страната се изпълниха с вярващи на Разпети петък. В София много от тях посетиха митрополитския катедрален храм "Света Неделя". Поклонението продължава през целия ден. Вечерта в храма ще бъде..

публикувано на 03.05.24 в 17:22

Вход свободен и войнишка боб чорба във Военноисторическия музей за 6 май

С Ден на отворени врати ще бъде отбелязан на 6 май Денят на храбростта и празникът на Българската армия в Националния военноисторически музей в София, Военноморския музей и Парк-музей „Владислав Варненчик“ във Варна и в Музея на авиацията в..

публикувано на 03.05.24 в 12:10

Спират блок 5 на АЕЦ "Козлодуй" за презареждане с американско ядрено гориво

На 5 май пети блок на единствената атомна централа "Козлодуй" ще бъде спрян за планов годишен ремонт и презареждане с ядрено гориво. В изпълнение на програмата на АЕЦ „Козлодуй” за диверсификация, в реактора на блока ще бъдат заредени касети тип RWFA,..

публикувано на 03.05.24 в 10:47