Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Земеделци ще обсъдят стратегия за възраждане на традиционните за България производства

Снимка: Pixabay

Днес на национална среща в Пловдив се събират производители на плодове и зеленчуци. Събитието се организира от Браншовата камара „Плодове и зеленчуци“ и от Националната асоциация на картофопроизводителите и е на тема: „Дългосрочна стратегия за възраждане на традиционните за България производства“.

В срещата ще се включат министърът на земеделието Явор Гечев и експерти от ресорното министерство, които ще запознаят производителите с новите мерки по Стратегическия план, а представителите на бранша ще представят реалните проблеми и предизвикателства “на терен”. Ще бъде поставен акцент на биопроизводството.

Също днес други производители на плодове и зеленчуци от 8 организации обявиха, че ще излязат на протест с настояване за промени в Стратегическия план, след като месеци наред управляващите са отказвали диалог с тях. Според тях в сегашния си вид планът не е в полза на реалните земеделци и обслужва лобистки интереси. Протестът ще бъде в Русе. Информацията е на репортерката Веселина Миланова.

БНР подкасти:

Още от категорията

По финансово богатство на населението България е на 35 място в света

Брутните финансови активи на българските домакинства през 2022 г. са достигнали 123 млрд. евро. На глава от населението сумата е 14 510 евро. По този показател България е на 35 място в света, сочи доклада Allianz Global Wealth Report. Страната се изкачва..

публикувано на 28.09.23 в 09:25

България и още 7 страни от ЕС наложиха по-лек стандарт за Евро-7

С усилията на България и още 7 страни от ЕС бе приет по-лекият вариант на новия стандарт Евро-7 за емисиите от бензинови и дизелови двигатели.  Италия, България, Чехия, Франция, Унгария, Полша, Румъния и Словакия се противопоставиха на началния..

публикувано на 26.09.23 в 09:37

1 януари 2025 г. е целевата дата за приемане на еврото

България ще запише в официален документ 1 януари 2025 г. като целева дата за приемане на еврото, става ясно от проект, публикуван на правителствения сайт. Страната ни пропусна 1 януари 2024 – предишната целева дата за въвеждане на европейската..

публикувано на 24.09.23 в 10:50