Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Илияна Йотова: РСМ сама блокира членството си в Европейския съюз

Снимка: БГНЕС-архив

"Република Северна Македония сама блокира членството си в Европейския съюз", заяви пред журналисти вицепрезидентът Илияна Йотова, която гостува на Празника на боговете на виното в село Илинденци. Тя изтъкна, че страната ни е непреклонна и няма да отблокира процеса на преговори за еврочленство, докато българите не бъдат записани в Конституцията на РСМ с гаранция за спазване на човешките им права.

При изключителни мерки за сигурност България и Северна Македония честват Гоце Делчев

Вицепрезидентът коментира и новото разпределение на депутатските мандати, което, според нея, показва колко обезлюдява България. "22 месеца нестабилност в България не говорим за най-големия проблем – демографската криза. Не успяваме да върнем от чужбина активните българи, а скорошно проучване показва, че всеки четвърти би емигрирал. Това е страшна диагноза за държавата", изтъкна Илияна Йотова.

БНР подкасти:

Още от категорията

Как да гласуваме, ако не живеем на постоянния си адрес

На различен от постоянния си адрес на местните избори на 29 октомври могат да гласуват избирателите, които имат настоящ адрес, регистриран преди 28 април 2023 г. в съответното населено място. Това изискване е свързано с въведената от парламента..

публикувано на 04.10.23 в 15:48

Премиерът Денков ще се срещне с германския канцлер Олаф Шолц

Премиерът Николай Денков заминава за Берлин, където ще се срещне с федералния канцлер на Германия Олаф Шолц. В рамките на срещата им тази вечер двамата ще беседват по теми, свързани с Шенген, Западните Балкани, войната в Украйна и предстоящите разговори на..

публикувано на 04.10.23 в 15:12
Министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков и посланикът на Казахстан Н.Пр. Виктор Темирбаев

България иска да привлече товарен трафик от Казахстан

Осигуряването на бърза и ефективна свързаност между Азия и Европа през българските пристанища е сред приоритетите на правителството. Това заяви министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков на среща с посланика на Казахстан Виктор..

публикувано на 03.10.23 в 13:16