Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Само на Украйна можем да изпращаме продукти от руски петрол

Лукойл Нефтофим Бургас

Днес влиза в сила забраната на Европейския съюз за износ на продукти от руски петрол, преработен у нас. Макар че страната ни се ползва с дерогации и може да внася руски петрол по море и тръбопровод до края на 2024 г., тя няма правото да продава получени от него нефтопродукти на купувачи в рамките на общността или в трети държави. Допуска се изключение само за Украйна – позволено е да получава от нас газьол, минерален терпентин, бензин, керосин, нефтени масла, тежки горива.

Изнасяме нефтопродукти от руски петрол само за Украйна

Износът на рафинирани продукти за нападнатата от Русия страна е разрешен и заради рисковете за околната среда, тъй като подобни продукти не могат да се съхраняват безопасно у нас.

БНР подкасти:

Още от категорията

След ротацията в Министерския съвет ще се очертае сериозна дупка в бюджета

“ Отричаме да ни наричат сглобка, отричаме да носим негатива на това, което вършат нашите колеги в изпълнителната власт ”, заяви пред БНР председателят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова. Тя подчерта, че правителството има..

публикувано на 12.11.23 в 14:15
Николай Денков

Ще подам оставка, ако парламентът приеме неизпълним бюджет

Премиерът Николай Денков ще подаде оставка в три случая – ако Народното събрание приеме неизпълним бюджет, ако правосъдната реформа не се осъществи, ако ГЕРБ или ПП-ДБ обявят, че не желаят повече това правителство, обясни самият той в интервю за БНР...

публикувано на 12.11.23 в 11:32
Съвещание на партия ГЕРБ във Велико Търново

ГЕРБ констатира, че не са изпълнява 90% от програмата на правителството

В подкрепата към правителството две неща са по-важни за ГЕРБ от евроатлантизма – това са бюджетът и корупцията, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след националното съвещание на партията във Велико Търново. „Повече не трябва да ни наричате сглобка. Не..

публикувано на 11.11.23 в 17:07