Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Само на Украйна можем да изпращаме продукти от руски петрол

Лукойл Нефтофим Бургас

Днес влиза в сила забраната на Европейския съюз за износ на продукти от руски петрол, преработен у нас. Макар че страната ни се ползва с дерогации и може да внася руски петрол по море и тръбопровод до края на 2024 г., тя няма правото да продава получени от него нефтопродукти на купувачи в рамките на общността или в трети държави. Допуска се изключение само за Украйна – позволено е да получава от нас газьол, минерален терпентин, бензин, керосин, нефтени масла, тежки горива.

Изнасяме нефтопродукти от руски петрол само за Украйна

Износът на рафинирани продукти за нападнатата от Русия страна е разрешен и заради рисковете за околната среда, тъй като подобни продукти не могат да се съхраняват безопасно у нас.

БНР подкасти:

Още от категорията

Вицепрезидентът предупреди, че държавността се руши

Държавността се руши по безпрецедентен начин, каза вицепрезидентът Илияна Йотова по повод изнесените записи от заседанието на ръководството на „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) на което е обсъждано съставянето на правителство...

публикувано на 27.05.23 в 12:49

Показаха реплики от политическите пазарлъци за съставяне на правителство

Депутатът от "Продължаваме промяната" (ПП) Радостин Василев обяви, че напуска партията, заради готвената коалиция с ГЕРБ. "Пълни лъжи са, че са правени записи на групите, по централите", каза Василев на пресконференция. Той разказа, че наистина има..

публикувано на 26.05.23 в 12:35

По съседски: Събития с балкански адрес

Турция избира президент между Реджеп Ердоган и Кемал Кълъчдароглу В неделя на 28 май в Турция ще има втори тур на президентски избори. За първи път в страната има балотаж, като до 2007 г. президентът се избираше от парламента. След първия тур на 14..

публикувано на 26.05.23 в 11:20