Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Само на Украйна можем да изпращаме продукти от руски петрол

Лукойл Нефтофим Бургас

Днес влиза в сила забраната на Европейския съюз за износ на продукти от руски петрол, преработен у нас. Макар че страната ни се ползва с дерогации и може да внася руски петрол по море и тръбопровод до края на 2024 г., тя няма правото да продава получени от него нефтопродукти на купувачи в рамките на общността или в трети държави. Допуска се изключение само за Украйна – позволено е да получава от нас газьол, минерален терпентин, бензин, керосин, нефтени масла, тежки горива.

Изнасяме нефтопродукти от руски петрол само за Украйна

Износът на рафинирани продукти за нападнатата от Русия страна е разрешен и заради рисковете за околната среда, тъй като подобни продукти не могат да се съхраняват безопасно у нас.

БНР подкасти:Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Искат вот на недоверие към правителството

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов обяви, че внася искане за вот на недоверие към служебното правителство на Димитър Главчев. Под проекта на решение са се подписали 67 депутати от "Възраждане", БСП и "Има такъв народ", предаде..

публикувано на 17.04.24 в 16:00

Ремонт на служебния кабинет предлага премиерът Димитър Главчев

Броени дни след полагането на клетва на министрите от служебния кабинет, премиерът Димитър Главчев предложи персонални промени в състава на Министерския съвет. Първата се отнася до Министерството на външните работи. Мотивирано с нуждата от..

публикувано на 16.04.24 в 16:45

Антъни Блинкен: Съюзниците в Черно море могат да разчитат на САЩ

Инвестицията в сигурността на Черно море ще гарантира мира и свободата в регионален план и Европа. България подкрепя мирната формула на украинския президент Володимир Зеленески и ще участва в мирната конференция на високо равнище за Украйна в през..

публикувано на 15.04.24 в 11:52