Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Екзакта": ГЕРБ-СДС се ползва с 26,6% подкрепа, "Продължаваме Промяната" - с 16,4%

Ако на 5 февруари се провеждаха избори за Народно събрание, коалицията ГЕРБ-СДС би получила 26,6% подкрепа, "Продължаваме промяната" - 16,4%, ДПС - 12,8%, БСП за България - 12%, "Възраждане" - 10%, "Демократична България" - 7,3%, "Български възход" - 4,2%. Това показва национално проучване на "Екзакта Рисърч Груп" от 30 януари - 4 февруари 2023 г. сред 1050 пълнолетни българи в 70 населени места на страната.
С най-голям рейтинг сред лидерите на парламентарно представените политически партии се ползват Бойко Борисов и Стефан Янев - 24%, с най-високо неодобрение - Мустафа Карадайъ /ДПС/ и Корнелия Нинова /БСП/ със 75%.
Според 60% от интервюираните, страната ни има нужда от нови партии, различни от досегашните. 
Въпреки възможността на предстоящите избори да се гласува и с хартиена бюлетина, 88% от българите допускат, че до урните през април т.г. ще отидат по-малко хора в сравнение с тези, които гласуваха на парламентарния вот през октомври 2022 г. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Антъни Блинкен: Съюзниците в Черно море могат да разчитат на САЩ

Инвестицията в сигурността на Черно море ще гарантира мира и свободата в регионален план и Европа. България подкрепя мирната формула на украинския президент Володимир Зеленески и ще участва в мирната конференция на високо равнище за Украйна в през..

публикувано на 15.04.24 в 11:52

България и Украйна домакинстват конференция, посветена на сигурността в Черно море

България и Украйна ще бъдат съвместен домакин на Втората конференция, посветена на сигурността в Черно море, в рамките на Международната Кримска платформа. Форумът е организиран от българските и от украинските министерства на външните работи и на..

публикувано на 15.04.24 в 06:00

Започва регистрацията на партии и коалиции за участие в изборите на 9 юни

От днес Централната избирателна комисия започва да приема документи за регистрация на партии и коалиции, които желаят да участват в изборите на 9 юни за европейски и български парламент. Крайният срок за подаването на заявления е 24 април. В..

публикувано на 15.04.24 в 07:00