Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

България изпраща спасителни екипи в Турция

| обновено на 06.02.23 в 14:15
Снимка: Министерство на отбраната

Два самолета „Спартан” излетяха към Турция, за да превозят български аварийно-спасителни екипи, съобщи Министерството на отбраната. От Столичната община обявиха, че изпращат 15 души и техника. 

Трус от 7.8 по Рихтер и последващи 6 труса нанесоха мащабни разрушения в Югоизточна Турция. Съобщава се за стотици загинали и над 2000 ранени. Земетресението е опустошило и граничните райони със Сирия. Усетено е в Израел, Кипър, Египет. Трусовете са регистрирани в България, Румъния, Албания. В Италия е имало предупреждение за средиземноморско цунами, каза доц. Пламена Райкова, сеизмолог от Българската академия на науките. Тя очаква в Турция поне една година да има вторични трусове. 

От външно министерство съобщиха, че няма данни за загинали българи в Турция.

БНР подкасти:

Още от категорията

Бъдещето на вятърната енергия у нас ще бъде обсъдено на кръгла маса

“Разгръщане на потенциала за вятърна енергия на сушата в България” е темата на кръгла маса, която организира днес в София Центърът за изследване на демокрацията.   На форума ще бъде представен анализ на бъдещия потенциал за развитие на вятърна енергия в..

публикувано на 26.09.23 в 06:35

Научната дипломация във фокуса на международна конференция

Mеждународна конференция на тема „Научната дипломация в съвременната епоха“ ще се състои днес в столичния Дом на Европа по повод 20-ата годишнина от създаването на Дипломатическия институт към министъра на външните работи . Форума ще открие външният..

публикувано на 26.09.23 в 06:05

Гласуваме със старите машини на местните избори

Централната избирателна комисия многократно е предлагала да се разработи нов софтуер за машинното гласуване, за да няма чуждо участие, но не е получила отговор от нито една институция. Това оповести председателят на ЦИК Камелия Нейкова по време на..

публикувано на 25.09.23 в 19:21