Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

България изпраща спасителни екипи в Турция

| обновено на 06.02.23 в 14:15
Снимка: Министерство на отбраната

Два самолета „Спартан” излетяха към Турция, за да превозят български аварийно-спасителни екипи, съобщи Министерството на отбраната. От Столичната община обявиха, че изпращат 15 души и техника. 

Трус от 7.8 по Рихтер и последващи 6 труса нанесоха мащабни разрушения в Югоизточна Турция. Съобщава се за стотици загинали и над 2000 ранени. Земетресението е опустошило и граничните райони със Сирия. Усетено е в Израел, Кипър, Египет. Трусовете са регистрирани в България, Румъния, Албания. В Италия е имало предупреждение за средиземноморско цунами, каза доц. Пламена Райкова, сеизмолог от Българската академия на науките. Тя очаква в Турция поне една година да има вторични трусове. 

От външно министерство съобщиха, че няма данни за загинали българи в Турция.

БНР подкасти:

Още от категорията

И пчеларите на протест срещу вноса на мед от Украйна

Пчелари от цялата страна излязоха на национален протест пред Министерството на земеделието и храните. Те се обявиха за прекратяване на безмитния внос на мед от трети страни и по-специално от Украйна, в подкрепа на общонационалния земеделски протест, като..

публикувано на 20.09.23 в 14:27

Властта посрещна с отворени врати двата протеста – на земеделците и миньорите

Два протеста, обявени за един и същи ден (19 септември) в София диктуваха дневния ред на правителството, а и на обществото ни от началото на тази седмица. За разлика от друг път, и двата бяха не с политически, а изцяло с искания за финансова подкрепа..

публикувано на 20.09.23 в 12:15

Земеделците остават пред София в протестна готовност

Тракторите на протестиращите земеделци няма да влизат в София, съобщи за БНР председателят на Националната асоциация на зърнопроизводителите Илия Проданов. Но недоволните от аграрната политика производители остават в протестна готовност пред столицата...

публикувано на 20.09.23 в 08:30