Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Солидарност към изпитанията на Турция

Снимка: архив

Посолството на Турция в София отваря на 8 и 9 февруари книга за съболезнования за хилядите жертви след разрушителното земетресение в страната. Чрез българското Министерство на външните работи от турската дипломатическа мисия съобщават, че граждани и организации ще могат да поднесат своите съболезнования днес от 14 до 16 часа в Резиденцията на турския посланик, която се намира на бул. "Цар Освободител", 19 в София. Книгата ще бъде отворена и утре от 10 до 12 ч и от 14 до 16 часа.

В софийската столичната болница "Св. Иван Рилски" са готови да приемат пострадали от земетресенията в Турция, съобщиха от лечебното заведение. От здравното заведение предлагат диагностика, лечение и висококвалифицирани грижи за нуждаещите се.

Десетгодишният син на отец Петър Гарена от Кърджали - Манол първи се включи в кампанията на Районното мюфтийство в областния град по набиране на средства за пострадалите при земетресенията в Турция и дари пари от своята касичка. Това съобщи районният мюфтия на Кърджали Басри Еминефенди. "Момчето дойде преди да отиде на училище и остави събраните в касичката си пари. Вечерта, преди да дойде, е гледал новините и виждайки какво се случва, срутените сгради и опитите на хората да спасят затрупаните, е казал на баща си, че също иска да е съпричастен и да помогне", разказа духовникът.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Конституционният съд потвърди прекратената концесия на терминал "Росенец"

Конституционният съд отхвърли искането на президента Румен Радев да установи, че прекратяването на концесията на петролния терминал "Росенец" противоречи на Основния закон. Решението на магистратите е взето единодушно от участвалите 10 съдии, посочва..

публикувано на 17.05.24 в 08:52

Ден на очарованието на растенията в Биологическия факултет на СУ 

Международен Ден на очарованието на растенията ще се проведе днес в изложбената зала на Биологическия факултет на Софийския университет “Св. Климент Охридски”.  Студенти, преподаватели и изследователи под формата на разговори и демонстрации ще..

публикувано на 17.05.24 в 08:05

В петък и събота над страната ще се затопля, спират и валежите

В петък  минималните температури в страната ще са между 6° и 11°, в София 8°. Сутринта над Западна България ще има мъгли. През деня дъждовете ще са на малко места, а след обяд облачността ще се разкъсва до слънчево. Максималните температури ще са от 17°..

публикувано на 16.05.24 в 19:05