Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

МВнР: Няма данни за пострадали българи при земетресението в Турция

Снимка: МВнР

На този етап няма данни за пострадали български граждани при земетресението в Турция, съобщиха от Министерството на външните работи. По информация на изселническата общност в района на бедствието българинът с двойно гражданство, живеещ в град Искендерун, който е в неизвестност от вчера, все още не е открит.

"Неговите роднини са отишли там на място и консулската служба е във връзка с тях. Те се надяват, че е възможно човекът да е жив. Има редица хора, които са извадени там изпод развалините този блок и които са настанени в болница. Част от тях не са идентифицирани поименно и надеждата е, че той е между тези неидентифицирани хора, които са в болница", заяви на брифинг министърът на външните работи Николай Милков.


Още от категорията

България избира представители за 49-то Народно събрание

В страната са разкрити 11 818 секции, като в 9366 от тях ще има машинно гласуване. Отделно са предвидени подвижни урни, секции в лечебни и социални заведения, както и на плавателни съдове и в местата за задържане. Според избирателните списъци на..

публикувано на 02.04.23 в 10:22

В молдовската Твърдица живо се интересуват от политическия процес в прародината

Представителите на българската диаспора в Молдова са съпричастни към изборите в прародината. Там живеят около 65 хил. българи, а това е около 2 % от населението на страната - основно наследници на преселниците от България от началото на 19-и век...

публикувано на 02.04.23 в 09:30

Българчета ще танцуват народни танци в два парка в Париж

Децата от ансамбъл „Китчица“ на българското училище “Св. св. Кирил и Методий” в Париж продължават традицията си от предишните две години и ще изнесат представление с   български песни и народни танци в два парка във френската столица. Събитието на..

публикувано на 01.04.23 в 16:05