Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пчеларството ще бъде подкрепено по извънредната помощ заради Украйна

Снимка: Министерство на земеделието

Пчеларството в България ще бъде подкрепено финансово през 2023 г. чрез подмярката за извънредно временно подпомагане за земеделски стопани, които са особено засегнати от последиците от руското нашествие в Украйна. Това обяви заместник-министърът на земеделието Крум Неделков при откриването на 20-то издание на Международното изложение „Пчеларство – Плевен 2023“. Той уточни, че пчеларството е единственият подсектор от животновъдството, който до края на 2022 г. е подкрепян чрез самостоятелна програма.

През миналата година стопаните от сектора са получили допълнителна помощ от 13 лева на пчелно семейство заради Covid-19, а сега заради усложнената външнополитическа обстановка, свързана с войната в Украйна, която оказва негативно влияние върху икономиката, тя ще бъде в размер на 24 лева на пчелно семейство.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Захлаждане и дъжд на Разпети петък

През следващото денонощие синоптичната обстановка ще се усложни. През нощта в Западна България, а през деня и в останалата част от страната ще има краткотрайни, временно интензивни валежи от дъжд. Вятърът ще бъде умерен, временно силен, следобед ще..

публикувано на 02.05.24 в 20:10

България днес - 2 май 2024 г.

В „България днес“ на 2 май правим обзор на най-важните събития на Балканите от изминалата седмица в рубриката „По съседски“, след което се отправяме към Босилеград, където се открива Детският великденски фестивал. Посещаваме българите в Лас Вегас,..

публикувано на 02.05.24 в 19:00
Димитър Главчев

Премиерът Главчев: Присъединяваме се към ОИСР до края на 2025 г.

За първи път България има конкретен срок за присъединяването си към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР). Това обяви служебният премиер Димитър Главчев пред журналисти след беседа с генералния секретар на ОИСР Матиас Корман...

публикувано на 02.05.24 в 18:44