Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

САЩ очакват от България действия в борбата срещу корупцията

Джeймс О’Брайън на срещата с президента Румен Радев
Снимка: president.bg

Санкциите по закона "Магнитски" целят да подсилят избора на България за задълбочена интеграция в Европа, сътрудничество със световните компании и диверсификация на енергийните източници. Това каза пред БНР Джeймс О’Брайън – ръководител на Службата за координация на санкциите в Държавния департамент на САЩ.

След срещи с президента Румен Радев, с представители на служебното правителство и на политически партии О’Брайън заяви, че в страната има разбиране за провеждането на реформи в борбата с корупцията, но са нужни реални действия. "Бихме искали да видим процес, при който партиите да се съберат и да постигнат съгласие по конкретен текст и да се ангажират да го гласуват в началото на новия парламент. И след това да го приложат", подчерта американският дипломат.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Изгоря офис на партия, която ще участва на изборите

Пожар избухна във варненския офис на партия, представена в последното Народно събрание и участник в изборите на 27 октомври т.г. Помещението, което се намира в сграда в центъра на града, е напълно изгоряло. Сигналът за инцидента е подаден в ранните..

публикувано на 19.10.24 в 11:10

Седем секунди е липсвала комуникация между кулата и самолета

В критичните седем секунди на полета, при който на 13 септември т.г. загинаха двама от най-добрите военни пилоти по време на подготовка за авиационни демонстрации, е липсвала комуникация между кулата и самолета. Това показват записите на разговорите..

публикувано на 19.10.24 в 10:03

Над половин милион избиратели са готови да продадат гласа си

Според сондаж на “Галъп интернешънъл болкан” една десета от респондентите признават, че биха приели да гласуват срещу заплащане, друг стимул или принуда, 78% отричат, а 12 на сто заявяват, че не могат да преценят. Това означава, че над 500 хил...

публикувано на 19.10.24 в 09:04