Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България вече е братска страна за Турция

Снимка: twitter/@aylinsekizkk

Посланикът на Турция в България Айлин Секизкьок благодари на Българския Червен кръст за навременната и адекватната подкрепа, оказана на страната ѝ след земетресенията на 6 февруари, съобщи БТА. По време на срещата си с председателя на БЧК Христо Григоров и генералния директор на организацията Красимир Гигов, посланик Секизкьок изтъкна, че ако досега България е била за Турция приятелска и съседна страна, то тя вече е братска. Ръководството на БЧК благодари на турската страна за добрата организация, топлия прием и подкрепата, оказани на българския екип от планински спасители, отпътували за Турция още в първия ден, за да се включат в спасяването на оцелелите. Посланик Секизкьок повтори апела на Турския Червен полумесец за ограничаване на материалните дарения, с изключение на зимни палатки и специализирани отоплителни уреди за тях, както и жилищни контейнери (фургони).

БЧК също призова всички партньорски организации от името на Международното движение на Червения кръст и Червения полумесец за даване предимство на финансовата помощ за Турция и Сирия.

Всеки, който желае да подкрепи националната кампания на Българския Червен кръст в помощ на пострадалите от земетресението в Турция и Сирия може да го направи чрез специално разкритата банкова сметка:

БЪЛГАРСКИ ЧЕРВЕН КРЪСТ, УНИКРЕДИТ БУЛБАНК АД, IBAN: BG64UNCR76301078660913, UNCRBGSF (За пострадалите от земетресението )

или

онлайн - през сайта на БЧК, както и чрез кратко съобщение на стойност 1 лв. на кратък номер 1466 за всички мобилни оператори.

Българският Червен кръст изказва своята дълбока благодарност на хилядите индивидуални и корпоративни дарители за доверието и за оказаната подкрепа.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

МВР откри телефонна линия за изборни нарушения

От 9 май до 10 юни 2024 г. в Министерството на вътрешните работи ще работи денонощно открита линия на телефон 02 90 112 98 и имейл izbori@mvr.b g  - за сигнали за нарушения или престъпления в изборния процес. Осигурената допълнителна възможност е..

публикувано на 09.05.24 в 09:11

В Плевен и Кърджали поройни дъждове превърнаха улиците в реки

Кметът на Плевен д-р Валентин Христов свиква спешно заседание на всички отговорни структури за почистването и реда в града. Ще бъдат оценени и нанесените щети в областния град след продължителна буря от силен дъжд и градушка вечерта на 8 май –..

публикувано на 09.05.24 в 08:35

Софийски фестивал разказва на достъпен език за новите научни открития

120 учени от България и 10 страни по света ще вземат участие в Софийския фестивал на науката. Форумът се открива днес и ще продължи до 12 май в столичния София Тех Парк. Организаторите съобщават, че сред гостите с международно признание, които..

публикувано на 09.05.24 в 07:10