Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отлага се въвеждането на еврото

Снимка: БГНЕС

България няма да влезе в еврозоната от 1 януари 2024 г., съобщи финансовият министър Росица Велкова. На заседанието на Еврогрупата в началото на седмицата страната не е била изслушана за готовността й, макар точката да е била в дневния ред. Причината е, че България изостава с приемането на нужното законодателство и не отговаря на критерия за инфлацията, каза Велкова. 

Има водени проучвателни разговори в рамките на Еврогрупата за поискване на оценка, когато страната ни покрие всички критерии. Новата целева дата е 1 януари 2025 г., но може оценката да бъде поискана още тази година, допълни Велкова. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

800 хиляди българи ежегодно заминават за сезонна работа в чужбина

Около 800 000 българи ежегодно търсят препитание като сезонни работници в чужбина. Това заяви пред БНР Валентина Васильонова, председател на Федерацията на независимите синдикати в земеделието към КНСБ. По думите ѝ, Северозападна България..

публикувано на 02.05.24 в 16:29

В България се полагат най-малко допълнителни часове труд в ЕС

Според официалната статистика България е страната в ЕС, в която се полагат най-малко допълнителни часове труд. Това показват данни на Евростат, публикувани по повод Международния ден на труда. У нас делът на служителите, полагали допълнителен труд на..

публикувано на 01.05.24 в 16:25

Преходът на АЕЦ "Козлодуй" от руско на американско гориво започва през май

Преходът от руското ядрено гориво на "ТВЕЛ" към американското на "Уестингхаус" ще започне през май със зареждане на 43 касети в активната зона на реактора на пети блок на АЕЦ "Козлодуй". Процесът на замяна на касетите ще продължи 4 години. Това..

публикувано на 30.04.24 в 16:38