Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отлага се въвеждането на еврото

Снимка: БГНЕС

България няма да влезе в еврозоната от 1 януари 2024 г., съобщи финансовият министър Росица Велкова. На заседанието на Еврогрупата в началото на седмицата страната не е била изслушана за готовността й, макар точката да е била в дневния ред. Причината е, че България изостава с приемането на нужното законодателство и не отговаря на критерия за инфлацията, каза Велкова. 

Има водени проучвателни разговори в рамките на Еврогрупата за поискване на оценка, когато страната ни покрие всички критерии. Новата целева дата е 1 януари 2025 г., но може оценката да бъде поискана още тази година, допълни Велкова. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

5 блок на АЕЦ

АЯР лицензира ядреното гориво на "Уестингхаус" за АЕЦ "Козлодуй"

Агенцията за ядрено регулиране издаде разрешение на АЕЦ "Козлодуй" за поетапен преход към нов тип ядрено гориво RWFA за V блок, произведено от "Уестингхаус". Процесът по преминаване към новия тип гориво ще продължи четири години. От агенцията..

публикувано на 22.04.24 в 14:30

Служебният премиер приветства Софийската среща на Виенския икономически форум

Ние сме гаранция за стабилност в региона, казва в своето приветствие към "Виенския икономически форум – Софийска среща 2024" служебният премиер Димитър Главчев, предава БТА. Изправени сме пред предизвикателства, които са последици от пандемията и..

публикувано на 22.04.24 в 11:31

София е домакин на срещата на Виенския икономически форум

Световни лидери, бизнес експерти и предприемачи се събират днес в столичната резиденция Бояна, за да обсъдят най-актуалните предизвикателства и възможности пред регионалната и глобалната икономика. Страната ни през тази година е домакин на срещата на..

публикувано на 22.04.24 в 06:00