Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Двама души с Covid са починали през денонощието

Снимка: pexels

25 са новозаразените с Covid в страната за последните 24 часа. Случаите намаляват с 20 спрямо ден по-рано. 48% от новоинфектираните не са ваксинирани. Положителни са 3% от направените 819 теста, при 1,7% на показателя в събота, сочи порталът coronavirus.bg.   

Регистрираните активно болни нарастват с 28 до 2715. В болница е приет един инфектиран, който е бил ваксиниран. Хоспитализираните намаляват с четирима до 185. На интензивно лечение са 19 заразени.    

През денонощието са регистрирани двама починали с установен Covid. Един от починалите не е бил имунизиран. Излекуваните в събота са петима. Поставени са 4 ваксини. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Професионалното прегаряне се среща най-често сред хората с обществено значими професии

Физическото и психично здраве на хората, и то през целия жизнен цикъл, е   на фокус в дните от Европейската седмица на общественото здраве (EUPHW – 13-17 май). Инициативата насърчава сътрудничеството между медицинските специалисти в Европа, подчертава..

публикувано на 15.05.24 в 10:15

Български и чужди учени обсъждат българския език у нас и по света

Поредната Международна годишна конференция на Института за български език "Проф. Любомир Андрейчин" при БАН ще се проведе на 15 и 16 май в София. По традиция на форума се разглеждат постиженията и тенденциите в областта на изследването на българския..

публикувано на 15.05.24 в 07:25

Интензивни валежи се очакват в Югозападна България в сряда

В сряда , 14 май, минималните температури ще са между 5 и 10°, в София 9°. Облачността ще е значителна, с дъждове предимно в западната половина на страната. В Югозападна и Централна Южна България, валежите ще са интензивни. Максималните температури..

публикувано на 14.05.24 в 19:40