Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В София ще бъде обсъден пътят на България към еврото

Снимка: БГНЕС

Конференция на тема “България по пътя към еврото” ще се проведе днес в Националния дворец на културата в София. Сред поканените гости и участници са президентът на България Румен Радев, премиерът Гълъб Донев, изпълнителният заместник-председател на ЕК Валдис Домбровскис, управителят на Българската народна банка Димитър Радев и други, съобщи Министерството на финансите. Целта на форума е да бъдат обсъдени възможностите и предизвикателствата пред България да бъде член на еврозоната, какво включва процесът на предстоящото въвеждане на еврото като национална валута и др.

В четвъртък, 23 февруари, Домбровскис посочи като възможна дата за присъединяване на България към еврозоната 1 януари 2025 г.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Валежите продължават, по върховете ще превали и сняг

През нощта  над по-голямата част от страната облачността временно ще се разкъса и намалее; по-значителна ще се задържи над югоизточните райони, където все още на изолирани места ще превалява дъжд. През втората половина от нощта от югозапад ще започне..

публикувано на 16.09.24 в 19:05

България днес - 16 септември 2024 г.

В „България днес“ на 16 септември слушайте з а първия учебен ден в България и в българските неделни училища зад граница. От историка Веселин Лазаров узнаваме защо датата  15 септември е избрана за начало на учебната година в България. А Дарина..

публикувано на 16.09.24 в 19:00

Граждански активисти очакват реакцията на Европа заради промените в Закона за образованието

Над 160 български граждански организации, сред които и Национална мрежа за децата, изпращат отворено писмо до редица европейски институции, организации, посолства и дипломатически представителства, относно законовите промени, въвеждащи забрана за..

публикувано на 16.09.24 в 17:49