Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В София ще бъде обсъден пътят на България към еврото

Снимка: БГНЕС

Конференция на тема “България по пътя към еврото” ще се проведе днес в Националния дворец на културата в София. Сред поканените гости и участници са президентът на България Румен Радев, премиерът Гълъб Донев, изпълнителният заместник-председател на ЕК Валдис Домбровскис, управителят на Българската народна банка Димитър Радев и други, съобщи Министерството на финансите. Целта на форума е да бъдат обсъдени възможностите и предизвикателствата пред България да бъде член на еврозоната, какво включва процесът на предстоящото въвеждане на еврото като национална валута и др.

В четвъртък, 23 февруари, Домбровскис посочи като възможна дата за присъединяване на България към еврозоната 1 януари 2025 г.

Още от категорията

Ще се намерят пари за „украинска помощ“ на зърнопроизводителите

Пари за компенсация на икономическите загуби заради войната в Украйна не са заложени в бюджета за 2024 г. , но неусвоените средства за държавно съфинансиране по различните европейски програми, могат да бъдат ползвани за така наречената „украинска помощ“...

публикувано на 18.01.24 в 11:44

22% от българите са "работещи бедни", търсят се причините

Близо 22% са така наречените "работещи бедни", сочат най-новите данни на Националния статистически институт към края на 2022 г. Това обяви председателят на Икономическия и социален съвет Зорница Русинова на консултативна среща с депутатите от..

публикувано на 17.01.24 в 21:12

Николай Денков в Давос: Европейските учени да експериментират повече

Премиерът Николай Денков представя България на Световния икономически форум в Давос, където участва в дискусия на тема „Стремежът на Европа към иновации“. "За да имат успехи, европейските учени и иноватори трябва да имат възможност да експериментират..

публикувано на 16.01.24 в 13:36