Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обсъдени са възможностите за "триъгълни сделки" между България и Великобритания

Снимка: mod.bg

Министър Димитър Стоянов и извънредният и пълномощен посланик на Великобритания и Северна Ирландия Роб Диксън обсъдиха сътрудничеството в отбраната. Сред участниците в разговора бяха и заместник-министрите на отбраната Теодора Генчовска и Катерина Граматикова и помощник-аташето по отбрана на Обединеното кралство капитан Матю Брейн. Срещата бе по покана на министър Стоянов. Обсъдени са въпроси, свързани с модернизационните проекти на Българската армия, както и възможността за реализиране на така наречените „триъгълни сделки“ за превъоръжаване. Стоянов подчерта, че България не се е отказала да търси такива възможности и разговорите със съюзници в тази посока продължават, въпреки че е закъсняла с реализирането на сделки от този тип.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Роберт Фицо

Българското правителство категорично осъди атаката срещу Роберт Фицо

Словашкият премиер Роберт Фицо беше прострелян този следобед след заседание на правителството в град Хандлова, на около 180 км от Братислава. От публикация в профила на Фицо във Facebook става ясно, че премиерът е с опасност за живота...

публикувано на 15.05.24 в 17:39
Гордана Силяновска-Давкова полага клетва като президент на Северна Македония.

САЩ призоваха Скопие да не провокира България и Гърция

Вашингтон призова Скопие към непрекъснати усилия и реформи за постигане на напредък в присъединяването към ЕС. "Насърчаваме продължаването на диалога между Северна Македония и България, който се корени в общия ангажимент за бъдещето на страната като..

публикувано на 14.05.24 в 10:47

България и ЕС няма да ревизират преговорната рамка със Северна Македония

България не приема изявления и поведение, противоречащи както на Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество от 2017 г., така и на други международни договори, които Северна Македония е подписала. Това посочва в позиция президентът..

публикувано на 13.05.24 в 11:15