Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Руски телевизионни канали излъчиха сигнали за ракетна атака

Украински войници обстрелват руските позиции в Донецка област, 26 февруари 2023
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Няколко телевизионни канала и радиостанции в Москва и Ленинградска област на Русия, както и в Крим излъчиха сигнали за ракетна атака. Информацията е на беларуското радио "Мир", което съобщава в официалния си телеграм канал за злоумишлено прекъсване на ефирното излъчване на руските 2х2 и ТНТ4. Междувременно, агенция ТАСС съобщава за три дрона, които са паднали в Белгородска област, като единият се е забил в жилищна сграда.

По-рано тази сутрин Украйна обяви въздушна тревога в Полтавска, Харковска и Днепропетровска област. Остава тежка военната обстановка в района на град Бахмут, който е в центъра на руската офанзива в Източна Украйна. По думите на командващия украинските сухопътни сили генерал-полковник Олександър Сирски, независимо от значителните загуби, най-подготвените щурмови части на частната военна компания "Вагнер" се опитват да пробият отбраната на украинските войски и да обкръжат града, съобщава БТА. 

Руските части се опитват да прекъснат снабдителните линии на украинските защитници на Бахмут, което би дало на Русия първата ѝ голяма победа от повече от половин година и би ѝ отворило пътя към завладяването на последните градски центрове в Донецка област. По думите на украинския военен анализатор Олег Жданов, южната част на Бахмут е единственият район под украински контрол, докато във всички останали ситуацията е непредсказуема.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Резерватът

В почивните дни – облачността намалява и валежите спират

Още преди полунощ облачността ще намалее и през втората половина на нощта ще бъде ясно. Вятърът в Източна България временно ще отслабне.  В събота, 29 юни, ще бъде слънчево. В следобедните часове, над източната половина от страната и планинските..

публикувано на 28.06.24 в 19:30

България днес - 28 юни 2024 г.

Балкански страсти, заключени в седем дни. Вековен български език и съвременната ни идентичност и предстоящ избор на предводител на Българската православна църква. Такива са темите в петъчната „България днес“, с които изпращаме месец юни и..

публикувано на 28.06.24 в 19:00

Трети мост над Дунав и фериботът Русе-Гюргево са ключови проекти за региона

България има изключително важна роля за свързаността на няколко региона. Страната ни е кръстопът между Балканския полуостров, Източното Средиземноморие и Черно море. Това заяви заместник-министърът на транспорта Анна Натова на среща с Матю Бойс,..

публикувано на 28.06.24 в 17:28