Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Продължават проверките на магистралите

Снимка: БГНЕС

Още месец ще бъдат извършвани всеобхватни проверки на републиканската пътна мрежа, съобщи инж. Венцислав Ангелов, председател на Агенция “Пътна инфраструктура”. Изследванията засягат различни показатели, сред които е дебелината на асфалтовата настилка. При направената през седмицата инспекция на Северната скоростна тангента на София например беше установено, че вложеният асфалт е с около една трета по-малко от необходимото.

Проверките на магистралите показват, че имат по-кратък период за експлоатация заради спестени материали и се нуждаят от ремонт. Освен това е изтекъл гаранционният им срок.

Проверките на магистралите и пътищата се превърнаха в сериал “Кражбата на магистрали”, коментира министърът на регионалното развитие Иван Шишков.

Още от категорията

България отстъпи 3-то място в ЕС като износител на пшеница

България отстъпи на Франция третото място в класацията на износителите на мека пшеница от Европейския съюз от началото на селскостопанския сезон (1 юли) и вече е четвърта с 877 хил. тона. Това сочат данни на Европейската комисия. Първа остава Румъния с..

публикувано на 12.09.23 в 17:46

България и Гърция са стратегическа ос на стабилност за Балканите

Отличните отношения на най-високо политическо ниво помогнаха България и Гърция да се превърнат в стратегическа ос на стабилност на Балканите. Тя допринася за устойчивото развитие и просперитета на целия регион. Двете държави трябва да извлекат икономическия..

публикувано на 12.09.23 в 08:31

Предстои Кариерен форум за българи в Германия

Социалното министерство и Агенцията по заетостта организират Кариерен форум за българи, който ще се проведе на 22 октомври т.г. в посолството ни в Берлин. Целта е сънародниците ни в Германия да се срещнат с водещи български работодатели и да получат..

публикувано на 05.09.23 в 13:02