Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Поскъпването на храните продължава

Снимка: БГНЕС

Цените на едро на храните са се повишили и през отиващата си седмица, установяват от Държавната комисия по стокови борси и тържища. Поскъпват оранжерийните домати, краставиците, морковите, портокалите, ориза, кравето сирене, пилешкото месо, брашното.

Главният икономист на КНСБ Любослав Костов коментира пред БНР, че цените на стоките от малката потребителска кошница са нереалистично завишени. В същото време покупателната способност на масовия българин намалява, а минималната работна заплата възлиза на 45% от необходимите средства за издръжка.

Според данните на Института за социални и синдикални изследвания един работещ човек се нуждае от 1352 лв. месечно, за да живее нормално.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Какви са условията за получаване на здравна помощ от чужденци в България?

В следващите редове Радио България ще ви разкаже накратко какви са условията, при които чужди граждани могат при необходимост да ползват медицинска помощ в България. Кои чужденци имат право на достъп до медицинска помощ в България срещу..

публикувано на 14.05.24 в 12:10

Недостигът на медицински кадри – има ли светлина в тунела?

В ход е Европейската седмица на общественото здраве (EUPHW). Това е годишна инициатива, организирана и координирана от Европейската асоциация за обществено здраве (ЕEUPHA), която се провежда за шеста година от 13 до 17 май. Тя  има за цел да повиши..

публикувано на 14.05.24 в 11:15

Пуснаха 3 спасени мечета на свобода в Рила

Три спасени мечета през 2023 г. са върнати отново в дивата природа, съобщиха от Фондация "Четири лапи". В рамките на няколко съвместни операции малките Никола, Мишо и Анета бяха уловени, обгрижени в специализирани центрове в България и в чужбина...

публикувано на 14.05.24 в 10:51