Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кръводарителска акция по случай 8 март в “Пирогов”

Снимка: БГНЕС

Осмомартенска акция “ПоДари шанс за живот чрез кръвта си” ще се състои днес и утре в университетската спешна болница “Пирогов”. Лечебното заведение денонощно приема пациенти с най-тежки заболявания, които се нуждаят от кръводаряване.  

В акцията ще могат да се включат дългогодишни кръводарители, близки на пациенти, както и хора с големи сърца, желаещи да подарят шанс за живот. “Изключително признателни ще бъдем на всички дарители и особено на онези, които са от група “А-”, съобщават от болницата.  

През последната година в “Пирогов” са използвани близо 1700 л кръв и 761 л плазма.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Начало на Светлата седмица

На втория ден след Великден започва Светлата седмица – наречена така, защото Възкресението на Исус Христос символизира просветлението. В нея православната църква прославя Светите апостоли и Света Богородица. Тези седем дни носят просветление и..

публикувано на 06.05.24 в 09:55

Празнична програма в Националния военноисторически музей

В Деня на храбростта, който е и празник на Българската армия, Националният военноисторически музей отваря вратите си за желаещите да го посетят. С вход свободен от 10,00 до 17,00 ч. ще бъде достъпът до всички експонати. Освен постоянната..

публикувано на 06.05.24 в 09:05

България днес - 6 май 2024 г.

Христос Воскресе! "Хубав ден, Великден. Още по-хубав – Гергьовден", казва народът ни. Светлият понеделник събира двата празника в едно. На днешния 6 май празнуваме храбростта и силата да побеждаваме змея на злото в дните ни, за да може да тържествуват..

публикувано на 06.05.24 в 07:00