Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сдружение „ГЛАС“ в Босилеград готви богата културна програма за 2023 г.

Снимка: Сдружение ГЛАС - Босилеград

7 младежки инициативи ще подкрепи тази година сдружение „ГЛАС” в Босилеград с парите събрани от десетата благотворителна акция в края на 2022 г. Одобрени са 6 нови предложения на местни ученици и един проект нереализиран от миналата година. Босилеградчани ще имат възможност отново да се радват на „Новите майстори” от Кюстендил, които ще нарисуват поредните мурали по стените на къщите. Любителите на киното ще се срещнат с едни от най-добрите режисьори, продуценти и актьори в седмицата на филмовото изкуство. Босилеградското краище ще може да бъде видяно от високо, благодарение на дрон, който ще заснеме над десет автентични и все по-обезлюдяващи се босилеградски села. Съпътстващо с традиционния международен художествен пленер, тази година ще бъде организиран и фотопленер с изложба на фотоси с босилеградски мотиви. През лятото в Босилеград предстои и музикален уикенд с джаз, поп и рок музика с гост музиканти от България, Сърбия и Северна Македония. Инициативата „Сървайвър” - Босилеград също влиза в тазгодишния културен календар.

„Със споменатите събития младежите на Босилеград и любителите на различните изкуства ще могат да обменят опит и да се обучават, работейки с едни от най-добрите кино и анимационни, музикални и художествени лектори. Разменни гостувания ще има между младежите на Босилеград, Кюстендил и Благоевград. През това лято в Босилеград ни очакват интересни и разнообразни културно-образователни инициативи, в рамките на които ще посетим и Роженския събор”, каза председателят на сдружение „ГЛАС” Александър Димитров.

От сдружението изказаха още веднъж своите благодарности към всички дарители, участвали в юбилейната десета благотворителна инициатива, подчертавайки, че без тяхната подкрепа подобни културни прояви нямаше да бъдат възможни, предава БТО.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Българчета от Унгария дойдоха в прародината си по унгарска програма

Възпитаници на Българското училище за роден език в Будапеща, Унгария, пристигнаха на 26 март в България за 8-дневен лагер, предаде БТА. Лагерът се финансира основно от унгарската държава по програма за малцинствените училища в Унгария, която дава..

публикувано на 27.03.24 в 16:32

Писма от Испания до владетели от българската история

Ученици от клуб "Родолюбие" в Българското училище "Св. св. Кирил и Методий" в Барселона написаха писма до български владетели. В занятието участваха деца от гимназиален етап, съобщава на Фейсбук страницата си просветното средище. Сред владетелите, към..

публикувано на 27.03.24 в 16:31

Консулството ни в Ню Йорк събра театрали от седем държави

В навечерието на Международния ден на театъра, Генералното консулство на България в Ню Йорк беше домакин на първата по рода си интернационална среща на театрали. В колоритното културно събитие участваха именити режисьори и драматурзи от България, Франция,..

публикувано на 26.03.24 в 19:20