Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На фестивал за детски видеоклип отличиха ученици от Босилеград

Снимка: glaspress.rs

Босилеградски ученици спечелиха втора награда за камера и творчески подход на осмия фестивал на детския видеоклип KIDIKEM, който се проведе в Белград, съобщиха от сдружение "Глас". Отличените са от училището по анимация "Маниме", с ръководител Любиша Пенев. Те се представиха с филма "Bosilegrad stories". 


В 7 минутния филм без текст се разказва за традициите и обичаите в Босилеградско. Находчиво и творчески са съпоставени миналото и настоящето. Чрез анимацията не е пропуснат и болния за региона проблем със замърсяването на водите, заради добива на цветни и благородни метали. "Учениците се справиха отлично. В работата с тези талантливи деца постоянно надграждаме, търсейки нови подходи и техники", каза Любиша Пенев, цитиран от БТА. 

Снимки: glaspress.rs

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Цариброд

От Цариброд (Димитровград) се жалват, че местните младежи отиват в България

Младите хора от Западните покрайнини намират образование и препитание в България при условия, които Сърбия не може да си позволи. Това става ясно от думите на кмета на Цариброд (Димитровград) Владица Димитров, цитирани от БГНЕС. Много хора от Димитровград..

публикувано на 26.07.24 в 17:12
Сградата на Френската езикова гимназия

В София провеждат Академия за предучилищни учители в българските неделни училища

С панел на тема "Процеси на усвояване на езика в детска възраст“ ще започнат встъпителните обучения в рамките на Академия за учители в предучилищен етап в българските неделни училища зад граница. Занятията се  провеждат от 25 юли във Френската езикова..

публикувано на 25.07.24 в 10:02
Снимка: Българско училище „Пейо Яворов“ в Милано/Фейсбук

Зарина Василева, Милано: Колкото и да са силни българските корени, трябва да бъдат обгрижвани

Сънародничката ни Зарина Василева вече една година е преподавател в Българското училище "Пейо Яворов" в Милано, Италия. Тя работи с деца от 7 до 12 клас. Поема по този нов път в живота си след като посещава училището и остава впечатлена от чудесната..

публикувано на 23.07.24 в 14:30