Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На фестивал за детски видеоклип отличиха ученици от Босилеград

Снимка: glaspress.rs

Босилеградски ученици спечелиха втора награда за камера и творчески подход на осмия фестивал на детския видеоклип KIDIKEM, който се проведе в Белград, съобщиха от сдружение "Глас". Отличените са от училището по анимация "Маниме", с ръководител Любиша Пенев. Те се представиха с филма "Bosilegrad stories". 


В 7 минутния филм без текст се разказва за традициите и обичаите в Босилеградско. Находчиво и творчески са съпоставени миналото и настоящето. Чрез анимацията не е пропуснат и болния за региона проблем със замърсяването на водите, заради добива на цветни и благородни метали. "Учениците се справиха отлично. В работата с тези талантливи деца постоянно надграждаме, търсейки нови подходи и техники", каза Любиша Пенев, цитиран от БТА. 

Снимки: glaspress.rs

БНР подкасти:

Още от категорията

Снимка: Посолство на България в Ирландия

Посолството в Дъблин организира консултации по трудови и социални въпроси

Информационен ден за български граждани по въпроси, свързани с трудови и социални права, организира Службата по трудови и социални въпроси на Министерството на труда и социалната политика към Посолството на България в Ирландия...

публикувано на 26.02.24 в 14:05

Пижо и Пенда - най-любими на първокласниците от Българското училище “Звънче“ в Сърбитън

Първокласници от Българското училище “Звънче“ в Сърбитън, Великобритания, вече се подготвят за Баба Марта, става ясно от публикация във фейсбук.   Заедно със своите учители децата участваха в творческите работилници за изработка на мартеници в..

публикувано на 25.02.24 в 17:02

Благотворителен базар с мартеници в Милано в полза на български деца с увреждания

Българското училище “Пейо Яворов“ в Милано организира в неделя, 25 февруари, благотворителен базар с мартеници, изработени от майки на деца с увреждания от фондация “Оле Мале”. “ Както всяка година, и този път последната неделя на февруари ще..

публикувано на 25.02.24 в 07:00