Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На фестивал за детски видеоклип отличиха ученици от Босилеград

Снимка: glaspress.rs

Босилеградски ученици спечелиха втора награда за камера и творчески подход на осмия фестивал на детския видеоклип KIDIKEM, който се проведе в Белград, съобщиха от сдружение "Глас". Отличените са от училището по анимация "Маниме", с ръководител Любиша Пенев. Те се представиха с филма "Bosilegrad stories". 


В 7 минутния филм без текст се разказва за традициите и обичаите в Босилеградско. Находчиво и творчески са съпоставени миналото и настоящето. Чрез анимацията не е пропуснат и болния за региона проблем със замърсяването на водите, заради добива на цветни и благородни метали. "Учениците се справиха отлично. В работата с тези талантливи деца постоянно надграждаме, търсейки нови подходи и техники", каза Любиша Пенев, цитиран от БТА. 

Снимки: glaspress.rs

БНР подкасти:

Още от категорията

Работилница за мартеници в българското училище “Васил Левски” в Кипър

Децата в българското неделно училище “Васил Левски” в Дали, Кипър, днес ще правят мартеници. “ Заповядайте заедно да изработим мартеници и да запазим традицията ”, кани на фейсбук страницата си образователното средище. Работилницата ще започне в..

публикувано на 24.02.24 в 09:33

Две години след началото на войната в Украйна – расте броят на обезверените

Навършват се две години от онази февруарска сутрин през 2022 година, която промени живота в Европа и отвъд и наложи преосмислянето на отношенията в редица сфери между Света и Руската федерация. В следващите редове обаче няма да разглеждаме..

публикувано на 24.02.24 в 05:30

Щатът Илинойс ще почете 3 март като ден на Освобождението на България

С прокламация губернаторът на щата Илинойс Дж. Б. Притцкър обяви 3 март 2024 г. за ден, в който ще се чества Освобождението на България, предаде БГНЕС. Документът отбелязва 20 години от присъединяването на България към НАТО; 121 години..

публикувано на 22.02.24 в 18:04