Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Външният министър Николай Милков участва във виртуална среща на министрите от Г-7+

Снимка: БГНЕС

Служебният министър на външните работи Николай Милков участва във виртуална среща на министрите на външните работи от координационния формат Г-7+, по отправена покана от Държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен, съобщи МВнР. На срещата, посветена на подкрепата за енергийния сектор в Украйна, министрите дискутираха възможностите за ускоряване на доставките на високоволтови трансформатори за следващия зимен сезон, както и начините за подпомагане на енергийния сектор. В изказването си Николай Милков посочи, че България е предоставила помощ на Украйна в размер на над 240 милиона евро. От наша страна е отпусната и спешна финансова помощ като целеви вноски към Службата на ООН за координация на хуманитарните въпроси и Службата на Върховния комисариат на ООН за бежанците, за справяне с най-неотложните нужди на украинското население в енергийната сфера, изтъкна Милков. Освен това България е осигурила стотици генератори през зимните месеци, включително от частни дарения и инициативи. МВнР е осигурило 200 000 евро за закупуване на LED осветителни тела, които да намалят разходите за електроенергия.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България има италианската подкрепа за пълноправно членство в Шенген

Италианският президент Серджо Матарела заяви подкрепата на Рим за пълноправно членство на България в Шенген. Матарела е на двудневно посещение в страната ни по покана на държавния глава Румен Радев. Двамата обсъдиха развитието на отношенията в..

публикувано на 18.04.24 в 09:30

Искат вот на недоверие към правителството

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов обяви, че внася искане за вот на недоверие към служебното правителство на Димитър Главчев. Под проекта на решение са се подписали 67 депутати от "Възраждане", БСП и "Има такъв народ", предаде..

публикувано на 17.04.24 в 16:00

Ремонт на служебния кабинет предлага премиерът Димитър Главчев

Броени дни след полагането на клетва на министрите от служебния кабинет, премиерът Димитър Главчев предложи персонални промени в състава на Министерския съвет. Първата се отнася до Министерството на външните работи. Мотивирано с нуждата от..

публикувано на 16.04.24 в 16:45