Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Първата Балканиада по снежен волейбол се провежда в Родопите

Снимка: Българска волейболна асоциация

В дните от 17 до 19 март в местността Чурика в подножието на връх Перелик в Родопите се провежда първата Балканиада по снежен волейбол, съобщава сайтът 360mag.bg. Участници в нея са състезатели от България, Турция и Румъния. "Като размери теренът е същият като при плажния и мрежата е също толкова висока. Голямата разлика е, че се играе на сняг. Атмосферните условия са коренно различни. Например за секунда вятърът може да промени всичко", обяснява за сайта на БФ Волейбол треньорката Стефка Великова.

През 2022 г. пак под връх Перелик се проведе първият национален шампионат по снежен волейбол в България.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

УЕФА наложи тежко наказание на ЦСКА

УЕФА глоби футболния отбор ЦСКА с 450 хил. евро заради неизпълнение на изискванията за “без просрочени задължения”. Българският тим е заплашен с изхвърляне от евротурнирите до 2027 г. и в момента е поставен на изпитателен срок. Наказанието ще бъде..

публикувано на 18.05.24 в 10:21

България участва в Световното първенство по пара лека атлетика Кобе 2024

Националният отбор на България по пара лека атлетика участва в Световното първенство по пара лека атлетика Кобе 2024, което беше открито днес и ще продължи до 25 май 2024 г. в град Кобе, Япония.  Сред участниците са Ружди Ружди, Християн Стоянов и..

публикувано на 17.05.24 в 15:26

Петър Стойчев преплува протока Молокай за почти 19 часа

Българският плувец в открити води Петър Стойчев прибави и хавайския проток Молокай към прекосените от него морски  пространства. Във фейсбук той написа: "От тъмно до тъмно! Преплувах най-трудния и най-дълъг проток от веригата Oceans Seven.  Молокай в..

публикувано на 16.05.24 в 13:32