Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Енергийният министър: Все още ползваме скъпия газ от Чирен

Снимка: bulgartransgaz.bg

Работи се по предложение в рамките на европейска директива да бъде компенсирана високата цена на природния газ в подземното хранилище в Чирен, съобщи служебният енергиен министър Росен Христов. По-думите му, скъпият газ все още се намира там. Целта на директивата е да се покрие разликата между цената на нагнетения газ и пазарната в момента.

Министърът обясни, че страната ни е поела ангажимент да запълни газохранилището в определен график, който е изпълнила. Затова и се предвижда такава компенсация, тъй като се е очаквало да има разлика в цената по време на нагнетяването на газа и след това на неговото използване.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Димитър Радев

Банковият сектор на България вече е част от механизмите на еврозоната

За присъединяването на България към еврозоната въпросът не е дали, а кога. Такова мнение изказа управителят на БНБ Димитър Радев на конференция в София "Европейският път на България - присъединяване към еврозоната: предимства и предизвикателства..

публикувано на 15.03.24 в 18:30

ЕС подкрепя Кристалина Георгиева за втори мандат начело на МВФ

Държавите от ЕС подкрепят Кристалина Георгиева за втори мандат, начело на Международния валутен фонд. Новината беше съобщена днес от белгийския вицепремиер Венсан ван Петегем, след заседанието на министрите на икономиката и финансите на ЕС в Брюксел. По..

публикувано на 12.03.24 в 19:08
Кристалина Георгиева

Реалистично е през 2025 г. България да въведе еврото

Не бих се фиксирала върху дата, важното е през 2025 г. България да е в еврозоната и това е реалистично . Така отговори на брифинг в София управляващият директор на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева. Знаем, че за България влизането в..

публикувано на 12.03.24 в 11:49