Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

"Хоро да е, в Лондон да е" събра в Лондон българи от цял свят

Хоро да е, в Лондон да е

Инициативата "Хоро да е, в Лондон да е" събра в британската столица български фолклорни групи от различни краища на света. Стотици българи изпълниха лондонския театър "Милфийлд", за да се насладят на националното фолклорно богатство, на красивите български народни носии, предаде кореспондентът ни Веселин Паунов.
С висок градус на настроението "Хора да е, в Лондон да е" се провежда за трети път след 2-годишно прекъсване заради пандемията от Covid-19. В танците се включиха и хора от публиката. Освен местните фолклорни групи "Мераклии“ и "Веселяци" за настроението на публиката се погрижиха ансамблите "Гайтан" и "Неда" от България, Константин Маринов от БФК "Верея" Чикаго, ансамбъл "Зора" Франция, Мария и Димитър Минкови от ТК "Щастливци" Канада и др. Събитието беше организирано с подкрепата на българския бизнес в британската столица.

БНР подкасти:

Още от категорията

Дни на българското документално кино се провеждат в Босилеград

Начало на петдневния кино маратон беше дадено с филма „Моралът е доброто“ на Веселин Диманов, който спечели наградата на Българските филмови дейци “Васил Гендов” за най-добър дебют на документален филм за 2023 г.  Киноразказът за живота и..

публикувано на 09.06.23 в 12:36

Деца от две български училища представиха свои филми във Висбаден

Филмите Touch (автори: 3.ж клас от 81 СУ “Виктор Юго” в София) и Торнадо (автори: група ученици от ОбУ “Неофит Рилски”, с. Дерманци) представиха България на годишния фестивал на програмата „Киното, сто години младост“ в германския град..

публикувано на 08.06.23 в 17:50
Снимка: Югозападен университет

Директори на български училища от Европа се събраха в Благоевград

Утвърждаването на българистиката в чужбина и преподаването на български фолклор в неделните училища зад граница са на фокус в провеждащия се обучителен семинар в Югозападния университет „Неофит Рилски“. Поканата е била отправена към директорите на..

публикувано на 08.06.23 в 14:46