Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Хоро да е, в Лондон да е" събра в Лондон българи от цял свят

Хоро да е, в Лондон да е

Инициативата "Хоро да е, в Лондон да е" събра в британската столица български фолклорни групи от различни краища на света. Стотици българи изпълниха лондонския театър "Милфийлд", за да се насладят на националното фолклорно богатство, на красивите български народни носии, предаде кореспондентът ни Веселин Паунов.
С висок градус на настроението "Хора да е, в Лондон да е" се провежда за трети път след 2-годишно прекъсване заради пандемията от Covid-19. В танците се включиха и хора от публиката. Освен местните фолклорни групи "Мераклии“ и "Веселяци" за настроението на публиката се погрижиха ансамблите "Гайтан" и "Неда" от България, Константин Маринов от БФК "Верея" Чикаго, ансамбъл "Зора" Франция, Мария и Димитър Минкови от ТК "Щастливци" Канада и др. Събитието беше организирано с подкрепата на българския бизнес в британската столица.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Памет за Светите братя и в Гърция

Форум в Атина събира учени, учители и ученици по "Пътя на светлината"

С диктовка, посветена на 24 май, започват честванията на 20-ата годишнина от основаването на Българското неделно училище "Св.Св.Кирил и Методий" в Атина, Гърция. Събитията се организират на 10 и 11 май, когато православната ни църква почита паметта на..

публикувано на 20.04.24 в 13:27
 Цветана Манева

Цветана Манева в ексклузивна среща с българите във Виена

Виена e единственото място извън България, където пленителната Цветана Манева ще отпразнува своята 80-годишнина. Пред сънародниците ни в австрийската столица ще бъде представен за първи път зад граница спектакълът "Честит рожден ден, Цветана", създаден..

публикувано на 20.04.24 в 05:10

Читалище "Кокиче" – българите в Япония за първи път регистрират свое образователно дружество

Втората по големина общност на сънародници в Япония регистрира първото българско образователно дружество в Япония - читалище „Кокиче“. Българската общност в региона Кансай е втората по големина и концентрация след тази в Токио, уточняват..

публикувано на 19.04.24 в 13:26