Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Хоро да е, в Лондон да е" събра в Лондон българи от цял свят

Хоро да е, в Лондон да е

Инициативата "Хоро да е, в Лондон да е" събра в британската столица български фолклорни групи от различни краища на света. Стотици българи изпълниха лондонския театър "Милфийлд", за да се насладят на националното фолклорно богатство, на красивите български народни носии, предаде кореспондентът ни Веселин Паунов.
С висок градус на настроението "Хора да е, в Лондон да е" се провежда за трети път след 2-годишно прекъсване заради пандемията от Covid-19. В танците се включиха и хора от публиката. Освен местните фолклорни групи "Мераклии“ и "Веселяци" за настроението на публиката се погрижиха ансамблите "Гайтан" и "Неда" от България, Константин Маринов от БФК "Верея" Чикаго, ансамбъл "Зора" Франция, Мария и Димитър Минкови от ТК "Щастливци" Канада и др. Събитието беше организирано с подкрепата на българския бизнес в британската столица.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Международният младежки фестивал „Арлекин“ в Рим събра талантливи деца от Италия и България

Второто издание на международния младежки фестивал „Арлекин“, създаден през 2010 година от акад. Хачо Бояджиев, събра отново талантливите деца на Италия и България. Тази година фестивалът, който се проведе на 9 и 10 март в българското посолство в..

публикувано на 11.03.24 в 13:55

За родолюбивата дейност на Ахмет Бала и българската общност в Албания

Когато тръгнете от север, от планинските райони на Гора и Голо Бърдо, и слезете до най-югоизточната точка на Албания с. Връбник, ще чуете българска реч . На някои от тези места, за жалост, хората не са успели да се научат да пишат и да четат на..

публикувано на 10.03.24 в 20:05
Старият град в Братислава

Българският културен съюз – сърцето и душата на общността ни в Братислава

Първите българи в Словакия идват в самото начало на ХХ век. Това са трудолюбиви зеленчукопроизводители, които се включват в селското стопанство на страната като сезонни работници . Не след дълго някои от тях решават да вземат със себе си и семействата..

публикувано на 09.03.24 в 21:18