Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Екстрадираха в САЩ обвинена българка за измами и пране на пари

Снимка: БГНЕС

Българката Ирина Дилкинска е екстрадирана в САЩ на 20 март и ще се изправи пред американски съдия по криптоизмамата „OneCoin“, предаде БТА.

Дилкинска е работила е като ръководител на правния отдел на „OneCoin“. Обвинена е, че е помогнала за създаването на фиктивни дружества с цел изпиране на пари и запазване на имущество, принадлежащо на "криптокралицата" и собственичка на финансовата пирамида Ружа Игнатова. Обвинена е и че е помогнала на адвоката и съучастник в схемата на „OneCoin“ Марк Скот да изпере 400 млн. долара. След ареста на Скот тя е унищожила уличаваща информация. Обвинението е в заговор за измама и за пране на пари. Всяко от двете обвинения е с максимална присъда от 20 години затвор.

Още от категорията

Валежите продължават и през следващото денонощие

През нощта над по-голямата част от страната облачността ще е значителна и на места, главно в Източна България все още ще превалява дъжд. Сутринта на места в низините и котловините видимостта ще бъде намалена. Утре, 29 май, въздушната маса..

публикувано на 28.05.23 в 18:07
Южен парк

Храстовите масиви усвояват по-ефективно вредните емисии в градска среда

На 28 май отбелязваме Деня на парковете в България, определен от Министерството на околната среда и водите преди близо четвърт век, през 1999 г.. В страната ни има три национални и единадесет природни, като националните паркове Рила , Пирин..

публикувано на 28.05.23 в 06:55

В България започва Конгрес на Балканския военномедицински комитет

София е домакин на 25-ия юбилеен Конгрес на Балканския военномедицински комитет. Форумът се провежда от 28 май до 31 май, след 4 години пауза заради Covid пандемията. Участват над 200 делегати от 6-те страни-членки - Албания, България, Гърция, Румъния,..

публикувано на 27.05.23 в 15:54