Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Заплахите за бомби не са реални и няма да попречат на изборите

Иван Демерджиев
Снимка: БТА

Министерството на вътрешните работи ще поеме охрана на всички изборни секции още от събота, съобщи служебният вътрешен министър Иван Демерджиев. Той каза, че охраната ще бъде непрекъсната до приключване на изборния процес, така че няма как по време на изборите, дори да постъпят сигнали за взривни устройства, да бъдат поставени такива. Ще бъде направена физическа проверка на всяка една изборна секция още в събота и ще поемем секциите под охрана, така че не е възможно да се прекъсне изборния процес, отбеляза Демерджиев. Той призова хората спокойно да упражнят правото си на глас. Всеки гражданин може да гласува без притеснение.

Няма реални заплахи нито за образователната система, нито за изборите, каза президентът Румен Радев по повод зачестилите сигнали  за взривни устройства в училищата в страната. Това са хибридни атаки без реална заплаха, заяви Радев. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България е представена на изложение на книгата в Подгорица

България е представена със собствен брандиран щанд на Международното изложение на книгата и образованието в Подгорица, което продължава до 17 май, съобщи БТА. Щандът е организиран от Посолството ни в Черна гора със съдействието и участието на..

публикувано на 13.05.24 в 14:49

За възможния живот в свят без монополи

Приетите в парламента промени в Закона за енергетиката преместиха началото на преходния период на либерализацията на пазара на електроенергия с една година напред във времето – за 1 юли 2025 г. Промените трябва да осигурят постепенна възможност за..

публикувано на 13.05.24 в 10:50

Перник посреща делегатите от Федерацията на европейските карнавални градове

Перник ще бъде домакин на откриващата се днес четиресет и четвърта годишна среща на Федерацията на европейските карнавални градове, съобщиха от общинската администрация. Очаква се над 100 делегати от 20 държави да изберат нов председател и ново..

публикувано на 13.05.24 в 06:00