Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

“Алфа рисърч”: Не е ясен победителят на изборите

Снимка: Алфа Рисърч

Паритет за първото и второто място на парламентарните избори в неделя отчита “Алфа рисърч”. Според Агенцията за маркетингови и социални проучвания резултатите на ГЕРБ-СДС (25,9%) и “Продължаваме промяната-Демократична България” (25,4%) са в рамките на статистическата грешка. Подобна е картината и за третото място, където ДПС събира одобрение от 13,8%, а “Възраждане” е с 13,6%. БСП остава на пета позиция с 8,2%, следвана от партия “Български възход”, която може да не преодолее бариерата от 4% за влизане в парламента.  

Очаква се избирателната активност да се доближи до тази на предходните избори на 2 октомври 2022 г. В допитването 39% от хората са казали, че със сигурност ще гласуват, докато 48% няма да отидат до урните, а 13% все още се колебаят.  

Проучването е направено между 25 и 29 март със собствени средства сред 1113 пълнолетни граждани от цялата страна. Информацията е събрана чрез пряко стандартизирано интервю с таблети по домовете на анкетираните.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Най-високото виенско колело гостува на София

Столичният "Студентски" парк е домакин от 13 до 16 юни на седмото издание на "Парк фест". По този повод, за първи път в София гостува и най-високото виенско колело, с височина от над 22 метра, което някога е било поставяно в столицата. Огромното,..

публикувано на 13.06.24 в 09:05
Снимка: FB / Elizabeth.Kostova.Foundation

Поезията среща природата на литературен фестивал в София

От 13 до 20 юни София е домакин на 16-ото издание на международния литературен фестивал "СтолицаЛитература". Тази година темата е „Поезия/Природа“, посветена на взаимовръзката между поетичното изкуство и околната среда в свят, в който природата не..

публикувано на 13.06.24 в 08:15

В 15 области на Северна България се задават опасни валежи

В четвъртък , 13 юни, до обяд ще е предимно слънчево, след което ще се заоблачи и първо в планините, а после и над цялата страна ще превалява. На север има условия за интензивни валежи и градушки, поради което е обявен жълт код за очаквани опасни..

публикувано на 12.06.24 в 19:35