Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

НОИ вдига пенсиите на близо 336 хил. работещи пенсионери

Снимка: Ани Петрова

Националният осигурителен институт (НОИ) преизчисли служебно пенсиите на 335 932 работещи пенсионери, считано от 1 април 2023 г.

Условието е да имат придобит осигурителен стаж през предходната 2022 г. и да не са подавали заявление за преизчисляване на пенсията им, с придобит след пенсионирането им осигурителен стаж и осигурителен доход до датата на настоящото служебно преизчисляване, уточняват от НОИ.

Служебното преизчисляване на пенсиите започва като извънредна мярка в разгара на коронавирусната пандемия през март 2020 г. Средният размер на увеличението на пенсиите при последното преизчисление през 2022г., което засегна над  340 000 души, беше на стойност 13,20 лв.

Съставил: Гергана Манчева

По публикацията работи: Михаил Димитров


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Андрей Пленкович

По съседски: Събития с балкански адрес

В изборната битка между премиер и президент в Хърватия печели премиерът Премиерът на Хърватия Андрей Пленкович и президентът Зоран Миланович се изправиха един срещу друг на извънредни парламентарни избори в страната. Борещият се за..

публикувано на 19.04.24 в 10:45

Български певци подкрепят европейската кампания #ИзползвайГласаСи

Бюрото на Европейския парламент в България организира концерт #ИзползвайГласаСи в подкрепа на кампанията за изборите за Европейски парламент на 9 юни т.г. На сцената на столичния Club Mixtape 5 тази вечер ще се изявят младите певци Дара, Прея, Дара Екимова..

публикувано на 19.04.24 в 07:35

В края на седмицата времето остава облачно и дъждовно

В петък , 19 април, минималните температури в страната ще са между 2 и 7°, в София 1°. Облачността ще е значителна, с разкъсвания по поречието на Дунав. По обяд в Рило-Родопската област ще завали. Дъждът до вечерта ще обхване Южна България...

публикувано на 18.04.24 в 20:20