Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спирките във Варна - с Wi-Fi и забележителностите на града

Снимка: Община Варна

Осигурено е Wi-Fi покритие на 83 автобусни спирки в черноморския град Варна, които са оборудвани и с машини за продажба на билети и карти. Така се осигурява достъп до интернет за варненци и гости на града. QR кодове на стикери на спирките дават директен достъп до мобилното приложение за автобуси BusVarna и до интернет-страницата visit.varna.bg, която съдържа информация за културните и туристически места в града.

Чрез мобилното приложение желаещите могат да получат информация в реално време за автобусните и тролейбусни линии в града, тяхното разписание и маршрут. Действията са следните - при първо сканиране на достъпни Wi-Fi мрежи от предложения списък от точки трябва да се избере Wi-Fi мрежа с името busVarna. Автоматично ще бъде заредена начална страница. След това потребителят трябва да натисне виртуалния бутон „Съгласен“, за да може да завърши процедурата по запазването на избраната мрежа, след което тя е достъпна за ползване. В рамките на 48 часа устройството, през което е осъществено влизането в тази мрежа, независимо на коя от автобусните спирки, ще получава достъп до интернет, прескачайки описаната процедура. При повторно влизане след време, по-голямо от посоченото, отново трябва да се премине през първоначалното действие за запазване на мрежата и достъпване до интернет.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 20 май 2024 г.

Своеобразен урок по българска история е днешното издание на предаването „България днес“. В студиото на Радио България гостува проф. Даниел Вачков, директор на Института за исторически изследвания в Българската академия на науките, който заедно с..

публикувано на 20.05.24 в 19:00
Йорданка Чобанова

Еврочленството е донесло на България чист приход от над 21,3 млрд. евро

От 2007 г., когато България влиза в ЕС реалните доходи в страната са нараснали над 3 пъти. Покупателната способност е увеличена с 20%. През 2006 г. лихвата по ипотечните кредити в страната е била 8%, сега е 2,8%. За 17 години България е внесла в..

публикувано на 20.05.24 в 13:30
Варненският митрополит Йоан

Синодът ще избира сливенски владика между епископите Арсений и Герасим

На 26 май ще бъде синодалният избор на нов Сливенски митрополит, заяви пред БНТ Варненският митрополит Йоан, който е начело на Сливенската епархия до избор на нов владика. Светият синод ще избира между двама от най-влиятелните архиреи – епископ Арсений,..

публикувано на 20.05.24 в 12:01