Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Тренд: Победителят на изборите остава енигма

Снимка: rctrend.bg

Ден преди провеждането на парламентарните избори не е ясно кой ще бъде победителят, показва проучване на агенция “Тренд”.

0,3% е разликата между ГЕРБ-СДС и “Продължаваме промяната-Демократична България” и те събират съответно 26,4% и 26,1%. Половин процент пък дели ДПС (13,7%) от “Възраждане” (13,3%), които си оспорват третото място. Пета е “БСП за България” с одобрение от 7,3%.

Най-голям шанс да прескочат 4-процентовата бариера имат коалиция “Левицата” с 3,6%, “Български възход” с 3,5% и “Има такъв народ” с 3%. С “Не подкрепям никого” пък ще гласуват 5,2% от анкетираните. 48% от участвалите в допитването са казали, че ще упражнят правото си на глас.

Проучването е проведено между 22 и 29 март 2023 г. по поръчка на „Нова Броудкастинг Груп“ сред 1004 пълнолетни граждани и осъществено по метода пряко полустандартизирано интервю „лице в лице“ с таблет.


По публикацията работи: Михаил Димитров

Още от категорията

Главният прокурор Иван Гешев

Главният прокурор поиска да говори в парламента за корупцията

Главният прокурор на България Иван Гешев е изпратил писмо до председателя на 49-ото Народно събрание Росен Желязков с искане да бъде изслушан от народните представители във връзка с конкретни досъдебни производства, свързани с корупция по високите..

обновено на 09.06.23 в 16:50

По съседски: Събития с балкански адрес

Преизбраният президент Ердоган обнови турското правителство Като "кабинет на новото столетие" представи правителството си турският президент Реджеп Ердоган. Постовете си в правителството запазват само Мехмед Ерсой в туризма и Фахреттин Коджа в..

публикувано на 09.06.23 в 10:30
 Иван Гешев

Главният прокурор излиза с обръщение по държавната телевизия

Главният прокурор Иван Гешев ще направи в петък изявление по Българската национална телевизия, съобщават българските медии. Главният прокурор ще се възползва от правото, което му дава член от Закона за радио и телевизия. Текстът гласи, че "право на..

публикувано на 09.06.23 в 05:05