Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тренд: Победителят на изборите остава енигма

Снимка: rctrend.bg

Ден преди провеждането на парламентарните избори не е ясно кой ще бъде победителят, показва проучване на агенция “Тренд”.

0,3% е разликата между ГЕРБ-СДС и “Продължаваме промяната-Демократична България” и те събират съответно 26,4% и 26,1%. Половин процент пък дели ДПС (13,7%) от “Възраждане” (13,3%), които си оспорват третото място. Пета е “БСП за България” с одобрение от 7,3%.

Най-голям шанс да прескочат 4-процентовата бариера имат коалиция “Левицата” с 3,6%, “Български възход” с 3,5% и “Има такъв народ” с 3%. С “Не подкрепям никого” пък ще гласуват 5,2% от анкетираните. 48% от участвалите в допитването са казали, че ще упражнят правото си на глас.

Проучването е проведено между 22 и 29 март 2023 г. по поръчка на „Нова Броудкастинг Груп“ сред 1004 пълнолетни граждани и осъществено по метода пряко полустандартизирано интервю „лице в лице“ с таблет.


По публикацията работи: Михаил Димитров


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

ИТН върна неизпълнен третия мандат за съставяне на правителство веднага при връчването му

Партия "Има такъв народ" (ИТН) благодари за доверието на президента Румен Радев и върнаха обратно третия мандат за съставяне на правителството. Папката беше върната празна от заместник-председателя на парламентарната група на ИТН Ивайло Вълчев с..

публикувано на 28.03.24 в 12:09

Николай Денков, ПП-ДБ: Българските граждани ще решат как да продължим

Президентът Румен Радев връчи съгласно конституционната процедура мандат за съставяне на правителство на Николай Денков, кандидат за министър-председател, излъчен от втората по численост парламентарна група в 49-ото Народно събрание - тази, на..

публикувано на 27.03.24 в 16:29

Президентът Румен Радев връчва мандат за кабинет на ПП-ДБ

След като парламентът одобри отказа на кандидата за премиер от ГЕРБ-СДС Мария Габриел да състави кабинет с първия проучвателен мандат, днес президентът Румен Радев ще връчи мандат на втората по големина парламентарна сила – ПП-ДБ. Нейният кандидат за..

публикувано на 27.03.24 в 07:35