Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Тренд: Победителят на изборите остава енигма

Снимка: rctrend.bg

Ден преди провеждането на парламентарните избори не е ясно кой ще бъде победителят, показва проучване на агенция “Тренд”.

0,3% е разликата между ГЕРБ-СДС и “Продължаваме промяната-Демократична България” и те събират съответно 26,4% и 26,1%. Половин процент пък дели ДПС (13,7%) от “Възраждане” (13,3%), които си оспорват третото място. Пета е “БСП за България” с одобрение от 7,3%.

Най-голям шанс да прескочат 4-процентовата бариера имат коалиция “Левицата” с 3,6%, “Български възход” с 3,5% и “Има такъв народ” с 3%. С “Не подкрепям никого” пък ще гласуват 5,2% от анкетираните. 48% от участвалите в допитването са казали, че ще упражнят правото си на глас.

Проучването е проведено между 22 и 29 март 2023 г. по поръчка на „Нова Броудкастинг Груп“ сред 1004 пълнолетни граждани и осъществено по метода пряко полустандартизирано интервю „лице в лице“ с таблет.


По публикацията работи: Михаил Димитров

Още от категорията

Отпада забраната за внос на зърно от Украйна

Парламентът прие да отпадне забраната за внос на зърно от Украйна след 15 септември. Решението беше взето със 124 гласа „за“ на депутати от мнозинството и партия ДПС. 69 бяха „против“ и 8 „въздържал се“. Срещу отпадането бяха от БСП, „Възраждане“ и „Има..

публикувано на 14.09.23 в 12:42

Агенция „Тренд“ регистрира застой в обществените и политическите нагласи

Статична е картината на обществените нагласи. Електоралната подкрепа спрямо партиите и оценката за държавните институции са сходни с резултатите от проучване през юли, сочат данни на агенция "Тренд".  ГЕРБ остава първа политическа сила с подкрепа от..

публикувано на 14.09.23 в 10:36

Министерствата на отбраната на България и Украйна ще подпишат меморандум за намерение

Меморандум за намерение между Министерството на отбраната на България и Министерството на отбраната на Украйна одобри днес, 13 септември, Министерският съвет. Предстои той да бъде подписан от министъра на отбраната Тодор Тагарев.  Меморандумът..

публикувано на 13.09.23 в 15:30